Σκόπια: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στο όνομα “Μακεδονία”

Ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, παραχώρησε στην δημόσια τηλεόραση της πΓΔΜ, “MRT”, την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του, κατά τη διάρκεια της οποία αναφέρθηκε και στο θέμα του ονόματος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Μίτσκοσκι ανάφερε ότι το VMRO-DPMNE δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας για την επίλυση του θέματος της ονομασίας

«επειδή κανείς δεν το προσκάλεσε να συμμετάσχει». Σημείωσε ότι το κόμμα του δεν έχει ενημερωθεί «επισήμως ή ανεπισήμως» για την πορεία των συνομιλιών και αντλεί την όποια πληροφόρηση έχει από δημόσιες δηλώσεις και δημοσιεύματα των ΜΜΕ, τα οποία μπορεί να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα «πλήρως, εν μέρει ή καθόλου». Κατηγόρησε την κυβέρνηση Ζάεφ ότι αυτή επέλεξε αυτόν τον τρόπο διαπραγμάτευσης «με τον νότιο γείτονά μας».

Επίσης, ο νέος πρόεδρος του VMRO-DPMNE ανέφερε ότι το κόμμα του «τάσσεται κατά της αλλαγής του Συντάγματος με σκοπό την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος “Δημοκρατία της Μακεδονίας”», όπως και κατά της αλλαγής της ταυτότητας και τόνισε ότι αυτή είναι και η προσωπική του θέση. Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι το θέμα του ονόματος θα λυθεί το συντομότερο δυνατόν, «ώστε να σταματήσει η χώρα μας να σηκώνει αυτό το τεράστιο φορτίο», ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του VMRO-DPMNE για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

The post Σκόπια: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στο όνομα “Μακεδονία” appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα