Η διαφάνεια, η διαφθορά και η OMERTA

Του Κωνσταντίνου Φράγκου

Επιχείρησα να γράψω ένα εύθυμο Πρωτοχρονιάτικο κείμενο, αλλά δεν τα κατάφερα. Η επικαιρότητα με οδήγησε αλλού…

Ίσως να μην αποτελούσε σήμερα ελκυστικό προς ανάγνωση θέμα η διαφθορά στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους εξοπλισμούς, δεδομένου ότι υπάρχει παγιωμένη η άποψη ότι η Χώρα είναι βουτηγμένη στη βαθειά σήψη, επιβεβαιωμένη πρόσφατα, με έρευνα της ERNST – YOUNG που φέρει την Ελλάδα

στην κορυφή του σπορ αυτού στην Ευρώπη. Είναι μία φτωχοποιημένη, Χώρα, ανυπόληπτη, της πλάκας.

Και τούτο, παρόλο που η Κυβέρνηση της Αριστεράς (;) ίδρυσε ειδικό φορέα καταπολέμησής της, το σχετικό Υπουργείο, υπό τον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο.

Προέκυψαν, όμως, τρία γεγονότα που επικαιροποιούν το πρόβλημα.

Η φαιδρά υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στην Σ. Αραβία.Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση σκανδάλου της σύμβασης 8002 OTESIEMENS.Η συγκλονιστική αποκάλυψη του κ. Θεοδ. Πάγκαλου (ΝΕΑ 22 Οκτ. 17).

Ας πάρουμε τα πράγματα από κάποια αρχή.

Μια μικρή αναδρομή

Σήμερα στην Ελλάδα, όπως καταντήσαμε, δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχουν συμμορίες.

Από την εποχή (ΝΕΑ 23.08.93) που ο αείμνηστος και έντιμος πολιτικός Γιάννης Ζίγδης διετύπωσε αυτόν τον αφορισμό κύλισε πολύ νερό στον …. Ρουβίκωνα και τα πράγματα έχουν χειροτερεύσει. Θα κάνω μια μικρή αναδρομή παρακάμπτοντας τα έτη και έπη του Μεγάλου Αντιφατικού Ανδρέα Παπανδρέου και θα έλθω στην 8ετία Σημίτη.

Πριν η Ύμια καταστεί το άλλοθι της ανεξέλεγκτης μίζας ο πολιτικός κόσμος είχε φροντίσει να περιχαρακώσει, πλήρως, την ατιμωρησία του όχι μόνο με το άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο ο αείμνηστος Κων. Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει κατάπτυστο, αλλά και με τον Νόμο 2439/95 (Αρσένη) με τον οποίο ιδρύονταν δύο μηχανισμοί στο ΥΕΘΑ, υπό τον άμεσο έλεγχο του Υπουργού, ιεραρχικά πάνω από τα Επιτελεία. Ήταν η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (ΓΔΕ) και το ΕΠΥΕΘΑ (Επιτελείο Υπουργού Άμυνας) προκειμένου, όπως ελέχθη, ν’ απομακρυνθούν οι αμφιβόλου εντιμότητος Αξιωματικοί και να τοποθετηθούν αγωνιστές, σύντροφοι, μέλη κομματικής νομενκλατούρας. εξασφαλισμένης εντιμότητας. Όντως ο Α. Τσοχατζόπουλος τοποθέτησε εκεί τους κ. Γιάννη Σμπώκο (ΓΔΕ) και Ε. Χωραφά (ΕΠΥΕΘΑ), επιλεγμένους φίλους του. Τι έγινε κατά την 8ετία Σημίτη (1996 – 2004);

Οι πιστώσεις που διετέθησαν τότε θα ήταν επαρκείς για να στηρίξουν την αποτροπή επί μακρόν αν δεν διαχειρίζονταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, και αν τα αγοραζόμενα οπλικά συστήματα ήταν αναγκαία, πλήρη και αξιόμαχα. Οι απευθείας αναθέσεις, οι ογκώδεις υπερκοστολογήσεις, τα ελλειπή συστήματα (π.χ. άρματα χωρίς πυρομαχικά, μαχητικά F-16 χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας, κύρια υλικά χωρίς συμφωνίες υποστήριξης, όπως τα MIRAGE 2000 κα) διαδέχονταν η μία την άλλη. Εν τω μεταξύ, για να γίνεται το μεγάλο φαγοπότι, η Χώρα δανειζόταν ανεξέλεγκτα.

Εκείνη την περίοδο υπήρχε μία σιωπηρά ανοχή των πρωταγωνιστών των οργίων όχι μόνο εντός του Κυβερνώντος κόμματος αλλά και από την Αντιπολίτευση. Συμπεριφορά τζέντλεμεν προς άμωμους συναδέλφους καίτοι μερικές υγιείς γραφίδες κραύγαζαν για την ληστεία του εθνικού χρήματος αλλά και την διάβρωση της άμυνας. Θα μπορούσα να παραθέσω άνω των 30 επικριτικών σχολίων, περιορίζομαι σε ελάχιστα. Ο έγκυρος κ. Γ. Μαλούχος (Καθ. 6 Νοε 05) γράφει:

Ακριβή και διάτρυτη η Εθνική Ασπίδα. Οι τεράστιες δαπάνες της περιόδου Σημίτη δεν χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματική κάλυψη των αναγκών αλλά θησαυρισμό οργανωμένης ομάδας συμφερόντων (μεσάζοντες, οικονομοπολιτικοί παράγοντες κ.α. …) Ύμια: Άλλοθι ανεξέλεγκτης μίζας!

Ακολουθεί μία καταγγελία – κόλαφος από επίσημα χείλη του ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη (ΒΗΜΑ 29.09.10):

Γύρω από τους εξοπλισμούς φτιάχθηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι ευρισκόμενοι εντός και εκτός του Πενταγώνου. Όποια ντουλάπα της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών αν ανοίξεις θα βρεις ένα «σκελετό».

Κάποιος, φαίνεται «συνάδελφος» έβαλε πιπέρι στο στόμα του έντιμου μη επαγγελματία πολιτικού κ. Π.Μ. και σιώπησε περαιτέρω. Εισαγγελέας δεν εμφανίσθηκε…

Συνεχίζω με σχόλιο του Δ/ντή της Καθημερινής κ. Α. Παπαχελά και κλείνω με ένα αφορισμό του σπουδαίου κ. Χρ. Γιανναρά.

Νταβατζήδες που λυμαίνονται τον χώρο των στρατιωτικών προμηθειών βρήκαν την φάμπρικα των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (ΑΩ). Τα ΑΩ απεδείχθη μία από τις μεγαλύτερες κομπίνες και σε ελάχιστες περιπτώσεις άφησαν απτά οφέλη στο δημόσιο. Στην πράξη φαγώθηκαν σε Καγιέν και χλιδάτη ζωή. (Α. Παπαχελάς Κ. 15/09/14).

Δεν υπάρχει περίπτωση ανάνηψης κοινωνίας πασχούσης από παρακμιακό λήθαργο και διαλυτικό εκπεσμό χωρίς να λειτουργήσει η ΝΕΜΕΣΙΣ. Άνθρωποι που εγκλημάτισαν εν ψυχρώ και κατ’ εξακολούθησιν, διατηρούν τις θέσεις τους στο πολιτικό σύστημα… (Χρ. Γιανναράς Καθ. 15/05/16) και συμπληρώνει (Κ 19/11/17)…Η Τσοχατζοπούλεια εκδοχή διαχείρισης της Εξουσίας ήταν ο κανόνας για ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό της Χώρας – αν υπήρχαν εξαιρέσεις, βαρύνονται με την ενοχή ειδεχθούς κακουργίας, επειδή ενώ ήξεραν σιωπούσαν…. Κι εδώ, ευθέως, ο κ. Χ.Γ. ομιλεί για OMERTA. Αυτή την ειδεχθή κακουργία επιβεβαιώνει παρακάτω ο Πάγκαλος.

Μια μικρή παρένθεση

Εθνικό είναι το αληθές.

Δ. Σολωμός

Είναι γνωστό στους πάντες που εντρυφούν τα της Άμυνας, ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά δυναμικού ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η οποία, oσημέραι γίνεται δυσμενέστερη για μας. Η αποτροπή ασθενεί επικινδύνως γιατί, μετά την «εμποροπανήγυρη» Σημίτη το υλικό εγκαταλείφθηκε πλήρως. Ουδείς ενδιαφερόταν π.χ. για τα πανάκριβα και υπερκοστολογημένα άρματα μάχης που αγοράσθηκαν επί Σημιτογιάννων έμειναν χωρίς πυρομαχικά επί 8 έτη κατάλληλα για λιτανείες και πανηγύρεις. Όταν το 2005 ο Κ. Καραμανλής, ο Β΄ ως Πρωθυπουργός, κατήγγειλε στην πανηγυρική εναρκτήριο ομιλία του στη Βουλή (12.05.04), τον κ. Σημίτη αρχιερέα της Διαπλοκής προσθέσας «Στον ευαίσθητο χώρο της Άμυνας βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κατάσταση συνώνυμη με την ασυδοσία. Θα προχωρήσουμε σε εξονυχιστικό έλεγχο”. Εντυπωσίασε και ενθουσίασε. Έκτοτε ο κ. Καραμανλής εσιώπησε λαβών τον τίτλο του Σκανδαλοθάπτη. Τέλος, αυτό ήταν. Στη συνέχεια, οι Κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Αντωνομπένηδων δεν έδωσαν ούτε ένα € για την συντήρηση των υλικών, ούτε ενδιαφέρθηκαν για την αποκάλυψη των λωποδυτών.

Σήμερα η κατάσταση βρίσκεται στο τραγικότερό της σημείο (3.000 παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου και 650 θαλάσσιου το τελευταίο 10μηνο. Συνεχείς απειλές Τούρκων) …. Αν μερικά πράγματα δεν γίνουν τώρα, αύριο θα είναι πολύ αργά. Η πολιτική Ηγεσία, σύμπασα, αδιαφορεί, ενδιαφερόμενη μόνο για τα προνομία της κάστας και την Εξουσία.

Πώληση πυρομαχικών στην Σαουδ. Αραβία.

Το θέμα είναι γνωστό, εντελώς πρόσφατο. Κακοί και ερασιτεχνικοί χειρισμοί ανίκανης πολιτικής Ηγεσίας του ΥΕΘΑ, υπερβάλλων ζήλος διάτρυτης Αντιπολίτευσης, καυγάς για διαρροή «απορρήτων εγγράφων» (τα οποία δεν είναι απόρρητα βάσει της απόφασης 1535) 2008 του ΑΠ) προκάλεσαν εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή.

Επτά χρόνια από την έναρξη της κρίσης, διαπιστώθηκε ότι στη Βουλή διεκδίκησαν ρόλο κήνσορα αυτοί που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία. Ο περιβόητος συνήθης μεσάζων, σημειώνει η Κ (03.11.17), έμπορος κ. Παπαδόπουλος ήταν «φιλαράκι» με όλους! Κλίμα αμφισβήτησης και μιζοφοβίας πάλι το οποίο φαίνεται να εντείνεται με την εξέλιξη εκσυγχρονισμού των F – 16. Υπονόμευση της Άμυνας…

Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της σκανδαλώδους σύμβασης 8002 OTESIEMENS (επί Σημίτη)

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση (31 – 11 – 17) της ιδιαιτέρας του κ. Μ. Χριστοφοράκου στο Εφετείο. Επανέλαβε τα περί της καταβολής του 2% του τζίρουπωλήσεων της SIEMENS στα κόμματα ΝΔΠΑΣΟΚ. Πέραν των “παχυλών” μιζών σε Αξιωματούχους πολιτικούς και υπαλλήλους του ΟΤΕ.

Περιέγραψε πώς ο κ. Χριστοφοράκος ικανοποιούσε τα αιτήματα κορυφαίων πολιτικών που άρχιζαν από διάθεση χρηματικών ποσών μέχρι της παροχής οικιακών συσκευών σε λιγούρηδες της συντεχνίας. Ανέφερε, ιδιαίτερα, τα περί “εκτάκτου ενίσχυσης” στο ΠΑΣΟΚ 1 εκ. DM δια του alter ego του κ. Σημίτη, λ. Τσουκάτου. Παράλληλα ανέφερε τις δεκάδες συναντήσεις Χριστοφοράκου – Πρωθυπουργού – Αρχηγού Αξ. Αντιπολίτευσης, Υπουργών, Αξιωματούχων.

Ο σπουδαίος πλέον κ. Α. Κάντας καταθέτει (30-11): Έχω λάβει μίζες 11,3 εκ. $ που μου δόθηκαν για να μην καθυστερώ φακέλους (!!). Ο καθένας μπορεί να φαντασθεί τι ελάμβαναν αυτοί που απεφάσιζαν, είπε. (σσ δηλαδή οι προϊστάμενοί του). Ο κ. Κάντας ουδέποτε ανέφερε ένα πρόσωπο προϊσταμένου του. OMERTA κι αυτός, όπως του επέβαλαν.Ειλικρινά, προσωπικά, θαυμάζω τον κ. Χριστοφοράκο. Κατάφερε να εκμαυλίσει, να χορεύει στο ταψί ολόκληρο τον “αγνό” πολιτικό κόσμο της εποχής του, δια του λαδώματος. Φρονώ ότι θα ήταν πολύ καλύτερος για τη χώρα στη θέση ενός των Πρωθυπουργών της Μεταπολίτευσης. Άνθρωπος φοβερών ικανοτήτων.

Η ατμόσφαιρα στο Εφετείο έγινε πιο εύθυμη με την κατάθεση της κ. Δημ. Παπαχρήστου, οικονομικής υπαλλήλου του ΠΑΣΟΚ. Απεκάλυψε τα πάντα για πολλαπλές χορηγίες στο ΠΑΣΟΚ από SIEMENS.

Η αποκάλυψη βόμβα του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου

Ο κ. Θ. Πάγκαλος είναι γνωστός, δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι επί δεκαετίες, άνθρωπος της Εξουσίας. Επί 19 χρόνια Υπουργός (!!). Εκφράζει μεγαλοφώνως τις απόψεις του όταν αυτός νομίζει ότι τον ωφελεί και, πολλάκις, εύκολα τις αποσύρει.

Είναι αυτός που κατήγγειλε τον Κλίντον ως ψεύτη, τον Α. Παπανδρέου δωρολήπτη, τους Γερμανούς ως νάνους και διεκήρυξε ότι αν ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι ακατάλληλος για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.α.

Στις 20 Οκτ. 2017 ο κ. Θ.Π. δημοσίευσε στην Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, που τον φιλοξενεί συχνά, άρθρο με τίτλο OMERTA. Αρχικά περιγράφει μια περιήγησή του στη Σικελία που εξουσιάζεται από την MAFIA. Συνεχίζει (sic): Το σύστημα σιωπής (OMERTA) έχει φοβερές μεθόδους επιβολής ώστε κανείς να μην τολμήσει να το αψηφίσει τους άγραφους νόμους του. Στο διπολικό πολιτικό σύστημα, που λειτούργησε στη χώρα μας μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου, η «ομερτά» ήταν κανόνας απαράβατος. Όσο και φαύλος ή διεφθαρμένος ή διαπλεκόμενος με ισχυρά συμφέροντα να ήταν ο συνάδελφος, όσο μακριά από τους πειρασμούς αυτούς κι αν βρισκόσουν εσύ, δεν υπήρχε πιθανότητα να ξεπεράσεις τον φραγμό που όρθωναν φίλοι και συνεργάτες εν ονόματι της εσωτερικής αλληλεγγύης των στελεχών του κόμματος. Μπορούσες να προβάλεις κάθε είδους επιχείρημα. Ο νόμος της «ομερτά» ήταν καταλυτικός. Έτσι διαλύθηκαν οι δομές της κοινωνίας και φτάσαμε στο απίστευτο σημείο που είμαστε τώρα.

Έζησα την περιπέτεια του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχα στην ηγεσία του επί 27 χρόνια και 19 χρόνια ήμουν υπουργός σε κυβερνήσεις του. Πολλές φορές αναγκαζόμουν να ξεφύγω. Ποτέ δεν άκουσα την προτροπή «γιατί δεν τα λες, γιατί δεν τα καταγγέλεις». Αντιθέτως όλοι και όλες πέφταν απάνω μου για να με υποχρεώσουν σε σιωπή, σε αλληλεγγύη, σε συνενοχή τελικά, σε «ομερτά».

Η ελληνική κοινωνία ήταν ζωντανή και ο λαός μας πρωτοπόρος. Η «ομερτά» μας εμπόδισε να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό σύστημα αντίστοιχο με τις πραγματικές δυνάμεις.

Κοντολογίς, ο κ. Θ. Πάγκαλος ομολογεί, ωμά, πως με το σύστημα με το οποίο κυβερνούσαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ διέλυσαν τις δομές της κοινωνίας και έτσι, φθάσαμε στην σημερινή κατάντια. Οι εμπρηστικές αυτές ομολογίες του κ. Θ.Π. ουδόλως εσχολιάσθηκαν από «συναδέλφους» … OMERTA.

Πόσο δικαιώνεται ο αείμνηστος Ζίγδης.

Επιμύθιο

1) Ο περιβόητος Ύπατος Αρχηγός της Σικελικής μαφίας (Κάπο ντέι Κάπι) Τότο Ρέινα απεβίωσε προ ημερών (17 Νοε). πριν αναχωρήσει για το ΕΠΕΚΕΙΝΑ έκανε έκκληση στους βαρώνους του να μην ξεχάσουν την OMERTA. Είμαι βέβαιος ότι ο απόηχός της έφθασε κι εδώ, στο συνδικάτο των Ελλήνων πολιτικών. Πώς να πάει εμπρός η Χώρα, ποιες επενδύσεις θα έλθουν, τι άμυνα να έχουμε όταν δεν υπάρχει στοιχειώδης Νέμεσις, οι μισοί πολιτικοί κατακλέβουν, όπως ο Τσοχατζόπουλος και οι άλλοι μισοί δεν ομιλούν, όπως ο Πάγκαλος; Μπορεί η χώρα να προχωρήσει με τον παρόντα πορωμένο και διεφθαμένο πολιτικό κόσμο της OMERTA; Αν δεν αποχωρήσει, πάραυτα, η σημερινή κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών, όπως την ονομάζει ο κ. Γ. Βότσης, υπάρχει ελπίδα;

2) Στο πρόσφατο, πανηγυρικό Συνέδριο της ΝΔ, της αυριανής, πιθανώς, Κυβέρνησης ακούσατε κάτι για την ενίσχυση της Άμυνας, τον περιορισμό της διαφθοράς; Κι αυτοί σπεύδουν για την κατάληψη και νομή της εξουσίας.

Ο κ. Θ. Πάγκαλος συνεχίζει, απτόητος, να αρθρογραφεί στα ΝΕΑ φωνασκώντας για την βίαιη ανατροπή του Τσίπρα και προώθηση αυτού και της παρέας του.

Ο Κων. Φράγκος είναι υπ/γος ε.α. – Συγγραφέας Αναλυτής Στρατ. Θεμάτων – DEA

Παν. PARIS I στην Πολιτική Άμυνα

The post Η διαφάνεια, η διαφθορά και η OMERTA appeared first on Militaire.gr.

Keywords
omerta, omerta, για μας, τα νεα, Πρωτοχρονιά, ελλαδα, ote, siemens, παπανδρεου, κων, υεθα, τσοχατζοπουλος, νοε, βημα, βουλη, χρεωκοπια, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, οτε, alter, ego, παπαχρηστου, mafia, sic, τσιπρας, paris, χρεοκοπια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, ακης τσοχατζοπουλος, τελος του κοσμου, κοινωνια, κομματα, εθνικη, ηγεσια, θεμα, σημερινη, τα νεα, υεθα, ego, ote, siemens, αρθρο, εξαιρεσεις, αλληλεγγυη, αμυνα, ανθρωπος, απιστευτο, αποκαλυψη, ασπιδα, ατμοσφαιρα, βομβα, βρισκεται, γεγονοτα, γινεται, γιανναρας, διευθυνση, δημοσιο, εγινε, ευκολα, ειλικρινα, ειπε, υπαρχει, εκρηκτικο, εμειναν, εξελιξη, επενδυσεις, εποχη, ερευνα, ετη, ευρωπη, εφημεριδα τα νεα, εφημεριδα, ζωη, υπηρχαν, υποθεση, ομιλια, κυβερνηση, κειμενο, κυρια, κλιμα, ληθαργο, μακρια, μητσοτακης, μιζες, νεμεσις, νερο, νοε, παντα, ωφελει, παγκαλος, πιπερι, ρολο, συνεχεια, συντηρηση, σηψη, σικελια, σιωπη, στομα, ταψι, τρια, υγιεις, φαιδρα, φαμπρικα, φαυλος, χειλη, ψευτη, ωμα, φιλοι, για μας, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κωνσταντινου, κων, mafia, paris, της παρεας, θεσεις, υλικα, υλικο
Τυχαία Θέματα