ΗΠΑ Πεντάγωνο: “Δεν αναμένουμε καμία αλλαγή στη στρατιωτική σχέση με τη Τουρκία λόγω της δήλωσης Μπάϊντεν”

Το Πεντάγωνο δεν αναμένει ότι οι στρατιωτικοί δεσμοί με την Τουρκία θα επηρεαστούν από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων,από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Δεν αναμένουμε καμία αλλαγή στη στρατιωτική σχέση με την Τουρκία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι, σύμφωνα με το Euronews.

“Ο Μπάιντεν αναγνώρισε τις μαζικές δολοφονίες Αρμενίων  ως γενοκτονία , σε μια κίνηση που απειλεί να περιπλέξει περαιτέρω τις

έντονες σχέσεις με την Τουρκία. Οι κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια 32 χωρών, που περιλαμβάνουν επίσης τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τον Καναδά, τη Ρωσία και τη Βραζιλία έχουν αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία”, γράφει η ιστοσελίδα Ahval που υπενθυμίζει ότι οι ΗΠΑ διατηρούν δυνάμεις στο Ιντσιρλίκ.

Το γεγονός ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Άγκυρας, επεσήμανε και ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κων. Ζιαζιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra Channel.

The post ΗΠΑ Πεντάγωνο: “Δεν αναμένουμε καμία αλλαγή στη στρατιωτική σχέση με τη Τουρκία λόγω της δήλωσης Μπάϊντεν” appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα