Συζήτηση για τις ταμειακές και για την πασχαλινή αγορά στη συνέλευση των «Ταξιαρχών»

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες πουαφορούν την εφαρμογή του νόμου για τις ταμειακές μηχανές και την αναγραφή της προέλευσηςείχαν τα μέλη της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες» κατά τηδιάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου.

Η Διοίκηση των «Ταξιαρχών» είχε καλέσει για την ενημέρωσηαυτή, τον κτηνίατρο Γιώργο Σοφιανίδη, στέλεχος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με έδρα τηΘεσσαλονίκη. Ο κ. Σοφιανίδης υπήρξε ιδιαίτερα αναλυτικός κατά την παρουσίασηπου πραγματοποίησε, ανέλυσε τις πρόνοιες του νόμου 4492/2017, ενώ αποτύπωσε καιμερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις

παραβάσεων, ενδεικτικές αυτών που πολλές φορέςσυναντούν οι ελεγκτές. Όπως είπε ο κ. Σοφιανίδης, είναι απαραίτητο ο κρεοπώληςνα είναι διαρκώς εντάξει, διότι «ο έλεγχος αποτυπώνει τη στιγμή» και αυτή ηστιγμή μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Η βροχή ερωτήσεων που δέχθηκε ανέδειξε τηναγωνία του κρεοπώλη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νόμου, αλλά και τηδυσαρέσκεια για ένα μέτρο που στοχοποιεί έναν ολόκληρο κλάδο. Μαζί με τον κ.Σοφιανίδη, στη συνέλευση παραβρέθηκε η κτηνίατρος Όλγα Παπαδοπούλου, επίσης στέλεχοςτου ΕΛΓΟ στην Αθήνα.

Κατά τα λοιπά, η Γενική Συνέλευση των «Ταξιαρχών» άνοιξεαρκετά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, μεταξύ των οποίων η συνάντηση τουΔ.Σ. της ΠΟΚΚ στη Λάρισα, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων,των σφαγείων αλλά και των εμπόρων. Μια συνάντηση για την οποία ο πρόεδρος των «Ταξιαρχών»Βασίλης Ντεληφιλιππίδης εμφανίστηκε χθες απόλυτα ικανοποιημένος και ανέφερε ότιαυτή η συνάντηση, ειδικά ενόψει της πασχαλινής αγοράς, «έχει θορυβήσει πολλούςκαι πρόκειται για κάτι που αν συνεχιστεί θα διορθωθούν πολλά στον κλάδο τουκρέατος στην Ελλάδα».

Σημαντικό μέρος της Συνέλευσης κατέλαβαν μεταξύ άλλων ησυζήτηση για τα μηνύματα που αυτή τη στιγμή υπάρχουν όσον αφορά την κατάσταση τηςαγοράς ενόψει της πασχαλινής περιόδου, η συζήτηση για τις ιδιωτικές σχολέςκρέατος και για τη μεθοδευμένη υποβάθμιση που έχουν υποστεί εδώ και χρόνια οιδημόσιες. Επιπλέον συζητήθηκε η υποχρέωση της ενημέρωσης που πρέπει ναπαρέχεται στον πελάτη για τα αλλεργιογόνα σε μη-προσυσκευασμένα τρόφιμα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε τα μέλη για τον κύκλοεπαφών που πραγματοποιεί η Διοίκηση με τους υποψήφιους Περιφερειάρχες ενόψειεκλογών, αλλά και για την απόφαση να πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα η επόμενηημερίδα του σωματείου που θα έχει χαρακτήρα… ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό.

Σημειώνουμε ότι στη συνέλευση παραβρέθηκε ο κτηνίατρος και πρώην αν. υπηρεσιακός υπουργός ΥΠΑΑΤ, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μελάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα