Συμμετοχή μελών-επενδυτών στους συνεταιρισμούς φέρνει το υπό διαβούλευση ν/σ του ΥΠΑΑΤ

17:00 9/1/2020 - Πηγή: meatnews

Μέχρι την Τρίτη 14 Ιανουαρίου θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση για το προσχέδιο νόμου περί των συνεταιρισμών, το οποίο δημοσιοποίησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το προτεινόμενο νομοσχέδιο παρέχει αυξημένες δυνατότητες σταμέλη των αγροτικών συνεταιρισμών ώστε, μέσω των διατάξεων του Καταστατικού πουεκείνα θα ορίσουν, να διαμορφώσουν το κατάλληλο γι’ αυτούς πλαίσιο λειτουργίαςτου ΑΣ ως ιδιωτικής και αυτόνομης επιχειρήσεως, η οποία θα έχει πρόσβαση σεόλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν αλλοιώνουν τον αγροτικόχαρακτήρα της.

Παράλληλα,

προς επίλυση του παγίου προβλήματοςχρηματοδοτήσεως της λειτουργίας των ΑΣ, πράγμα που τους καθιστά μηανταγωνιστικούς, ενισχύεται η δυνατότητα συμμετοχήςμελών-επενδυτών με δικαίωμα ψήφου, πράγμα που καθιστά ελκυστική τηνσυμμετοχή τους, χωρίς όμως ο ΑΣ να αλλοτριώνεται ως θεσμός της αγροτικήςοικονομίας.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο ρυθμίζεται και ο ρόλος του κράτους, ο οποίος περιορίζεται στις διαδικασίες καταχώρησης στο Μητρώο, στον έλεγχο νόμιμης λειτουργίας και στην μέριμνα για την ανάπτυξη των ΑΣ.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 14.01.2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00. Δείτε εδώ το νομοσχέδιο.

The post Συμμετοχή μελών-επενδυτών στους συνεταιρισμούς φέρνει το υπό διαβούλευση ν/σ του ΥΠΑΑΤ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα