Θα ξεπεράσουν τις 100.000 αγροτικά ζώα οι απώλειες από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

21:00 7/1/2020 - Πηγή: meatnews

Στα 100.000 αγροτικά ζώα ανεβάζουν οι πρώτες εκτιμήσειςτην απώλεια που έχει υποστεί η κτηνοτροφία της Αυστραλίας εξαιτίας τωνκαταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και εβδομάδες.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Γεωργίας, μάλιστα, φοβάταιότι οι απώλειες θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 100.000 ζώα, καθώς τώρα ξεκινούν οιαγρότες σε όλη τη χώρα να αξιολογούν τις συνέπειες που έχουν οι πυρκαγιές στιςιδιοκτησίες και στα ζώα τους.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι πάντως η άποψη πουδιατυπώνεται από αναλυτές της αγοράς γεωργικών προϊόντων, ότι περί τα 8,5 εκατ.πρόβατα και 2,3 εκατ. βοοειδή ζούσαν

σε περιοχές που επλήγησαν από τιςπυρκαγιές στη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία – στην πραγματικότητα οι αριθμοίαυτοί αποτελούν περίπου το 12% του πληθυσμού προβάτων και το 9% του ζωικούκεφαλαίου βοοειδών. Πάντως,όπως αναφέρει το ABC News, λόγω της μεγάλης έκτασης που φλέγεται θα χρειαστούναπό ό,τι φαίνεται περίπου τρεις μήνες μέχρι να γίνουν γνωστά τα ακριβή στοιχείασχετικά με τις απώλειες ζώων.

The post Θα ξεπεράσουν τις 100.000 αγροτικά ζώα οι απώλειες από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα