Ένα Meat Cafe στο Καρπενήσι

Ένα διαφορετικό κατάστημα λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στο Καρπενήσι. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κρεοπωλείο που διαθέτει και αίθουσα… καφέ.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Meat News, Νο 76 (Νοέμβριος 2019)

Το Κρεοπωλείο ’52 Ευάγγελος Μαυραγάνης είναι ένα σύγχρονο κατάστημαμε μοντέρνα σχεδίαση, αλλά και με εμφανή τα σημάδια της παράδοσης. Βρίσκεταιλίγο έξω από το Καρπενήσι, σε μια περιοχή που φημίζεται για την ποιότητα τωνκρεάτων και των κρεατοσκευασμάτων. Σε ένα χώρο μεγαλύτερο από 180 τετραγωνικά μέτρα(«το

μεγαλύτερο κρεοπωλείο στην Ευρυτανία», όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του)υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε νατηρούνται όλες οι απαιτήσεις υγιεινής και χειρισμού κρέατος.

Το κατάστημα διαθέτει μια τεράστια ποικιλία κρεάτων και παρασκευασμάτωνκρέατος, υπάρχει ξεχωριστό τμήμα ντόπιων τυριών, τμήμα παραδοσιακών προϊόντωνΕυρυτανίας. Ξεχωρίζει ένας επιβλητικός χώρος για την προετοιμασία και τηνπώληση κρεάτων ωρίμανσης.

Αυτό όμως που δίνει άλλο χρώμα στο κατάστημα είναι ο συνδυασμός του με μια αίθουσα καφέ, η οποία διαθέτει άνετους και πρωτοπόρους σχεδιαστικάχώρους, τζάκι και άνετο πάρκινγκ. Η αίθουσα σχεδιάστηκε να λειτουργεί τόσοπαράλληλα με το κρεοπωλείο, προσφέροντας τη μοναδική εμπειρία ο πελάτηςπεριμένοντας την ολοκλήρωση της παραγγελίας του να απολαμβάνει τον καφέ, τοαναψυκτικό, το ούζο ή το τσίπουρο, αλλά και ανεξάρτητα, δίνοντας τη δυνατότηταστους θαμώνες και ιδιαίτερα στους κρεατοφάγους να γευτούν παράλληλα γευστικέςεκπλήξεις.

Η ιδέα ήταν απλή. «Με τους πελάτες μας έχουμε αναπτύξει σχέσειςεμπιστοσύνης. Πάντα λέγαμε, ‘πότε θα πιούμε έναν καφέ’ με φίλους πελάτες και τοκάναμε πράξη», μας λέει η κυρία Ντίνα Μαυραγάνη. Είναι κάτι που το «σηκώνει»και ο χώρος. Το κατάστημα βρίσκεται 2 χιλιόμετρα έξω απότην πόλη και ο πελάτης συνδυάζει τα ψώνια του με έναν καφέ.

Τρίτη γενιά

Το 1952 ο παππούς Βαγγέλης Μαυραγάνης ίδρυσε στο Καρπενήσι το πρώτοπαραδοσιακό κρεοπωλείο. Από εκεί έλκει το όνομά του το σημερινό κατάστημα, απότον συνονόματο εγγονό, ο οποίος διδάχθηκε την τέχνη του κρέατος από μικρόπαιδί, δίπλα στον πατέρα του Τάκη Μαυραγάνη, γνωστό κρεοπώλη για δεκαετίες στοΚαρπενήσι, γιο και συνεχιστή του ιδρυτή του Κρεοπωλείου ’52.

Η ιστορία του ονόματος, η παράδοση και η μακρόχρονη σύνδεση με τον κλάδοτου κρέατος, αποτέλεσε τη στέρεα βάση για να φτιαχτεί αυτό το νέο κατάστημα,που εξελίσσει το ρόλο του παραδοσιακού κρεοπωλείου.

Στο κατάστημα διατίθενται τα φημισμένα παραδοσιακά λουκάνικα Ευρυτανίας, ταοποία είναι ιδίας παραγωγής του καταστήματος και παρασκευάζονται χωρίςσυντηρητικά. Επίσης, διατίθενται κρεατοπαρασκευάσματα, όπως κεφτεδάκια,μπιφτέκια και μπιφτέκια κοτόπουλου, σνίτσελ, κεμπάπ, σουτζουκάκια, χοιρινήτηγανιά και άλλα. Όλα γίνονται με αγάπη και μεράκι και συσκευάζονται επιτόπουμπροστά στον πελάτη.

The post Ένα Meat Cafe στο Καρπενήσι appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα