Με συνέδριο και ποικιλία δράσεων γιορτάζει τα 100 χρόνια της η ΓΣΕΒΕΕ

Με πρωτοβουλίες, δημόσιες παρεμβάσεις και εκδηλώσεις, αλλάκαι με τη διοργάνωση συνεδρίου, τα οποία θα εξελιχθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του2019, θα γιορτάσει η ΓΣΕΒΕΕ τα 100 χρόνια δράσης της στο πλευρό των επαγγελματοβιοτεχνώνκαι εμπόρων.

Παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους τις δράσεις που οργανώνει φέτος μεαφορμή τα 100 χρόνια της ΓΣΕΒΕΕ, ο Πρόεδρός της Γιώργος Καββαθάς και ο ΓενικόςΓραμματέας

της Γιώργος Κουράσης, υπογράμμισαν ότι ο χαρακτήρας των εκδηλώσεωναυτών δεν περιορίζεται στο εορταστικό κομμάτι, αλλά αποτελεί μια προσπάθειααναστοχασμού της πορείας της συνομοσπονδίας και αναζήτησης προοπτικών,προτάσεων και λύσεων αναφορικά με τα θέματα που ενδιαφέρουν τις μικρέςεπιχειρήσεις, το μέλλον του συνδικαλισμού και τον ρόλο των επαγγελματιών στησύγχρονη εποχή.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 2Απριλίου με θέμα «100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ», ενώ στις υπόλοιπες δράσειςπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων επιστημονικό συνέδριο, εκθέσεις υλικών, εκδόσειςκαι βιβλιοπαρουσιάσεις μελετών σχετικά με την ιστορική πορεία της ΓΣΕΒΕΕ, καθώςκαι θεματικές εκδηλώσεις, με στόχο τόσο το επιστημονικό όσο και το ευρύτεροκοινό.

Από τις 16 Ιανουαρίου 1919

Η ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ ξεκινά από τον Ιανουάριο 2019. Όπως αναφέρεται σεανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «Στις 16Ιανουαρίου του 1919, 30 εκπρόσωποι εργοδοτικών σωματείων από την Αθήνα και τονΠειραιά συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο της Αθήνας και σύστησαν την ΈνωσηΣυντεχνιών Σωματείων και Εργοδοτών Ελλάδος. Αυτή ήταν η πράξη γέννησης τηςΓενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) ηοποία μόλις πριν λίγες μέρες συμπλήρωσε εκατό χρόνια παρουσίας και δράσης γιατην υπεράσπιση των συμφερόντων, την ικανοποίηση των αναγκών, την παρουσίαση τωνθέσεων και την προώθηση των αιτημάτων των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, καιγενικότερα όλων των μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Εκατό χρόνια κατά τα οποία η χώρα μας έζησε νίκες και ήττες, επιτεύγματα και καταστροφές, πόλεμο και ειρήνη, πολιτικές και κοινωνικές αναστατώσεις και αλλαγές, περιόδους οικονομικής ανάπτυξης και βαθιές κρίσεις. Εκατό χρόνια που ισοδυναμούν με κάτι περισσότερο από τρεις γενιές επιχειρηματικότητας στον νότο της Ευρώπης όπου ο ρόλος και η σημασία των μικρών επιχειρήσεων ήταν και παραμένει ακόμη ιδιαιτέρως σημαντικός για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.Θέλοντας να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που συνέβαλαν ενεργητικά στην διαμόρφωση αυτής της πορείας των 100 χρόνων συνδικαλισμού και επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας, ανακηρύσσουμε και επίσημα το 2019 σε έτος εορτασμού των 100 χρόνων της ΓΣΕΒΕΕ και παρουσιάζουμε το πρόγραμμα πρωτοβουλιών, δημόσιων παρεμβάσεων και εκδηλώσεων που έχουν σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό».

Keywords
Τυχαία Θέματα