Γιατί ζητούν διευρυμένη λειτουργία των σφαγείων οι Γερμανοί χοιροτρόφοι

Για περισσότερες ώρες θα πρέπει να λειτουργούν τα γερμανικά εργοστάσια κρέατος και τα σφαγεία προκειμένου να αντισταθμίσουν τη μειωμένη δυναμικότητα επεξεργασίας που έχει επέλθει λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Στις δηλώσεις αυτές προχωρούν οι φορείς των Γερμανώνκτηνοτρόφων καθώς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thepigsite.com,ύστερα από τον καταιγισμό κρουσμάτων Covid-19 τους προηγούμενους μήνες έχει προκληθεί μεγάλη αναταραχήστη βιομηχανία κρέατος – με τις υψηλότερες προδιαγραφές και την ικανοποίηση νέωναπαιτήσεων πρόληψης του κορωνοϊού, τα γερμανικά σφαγεία έχουν μειώσει τηνικανότητα επεξεργασίας

τους, λένε αγροτικοί συνεταιρισμοί. «Η προστασία της υγείαςέχει προτεραιότητα, αλλά η νέα κατάσταση σημαίνει για τους χοιροτρόφους καθυστερήσειςστην εξεύρεση σφαγείων για τους χοίρους τους».

Το γεγονός είναι ότι επειδή οι χοίροι στέλνονται με καθυστέρηση στα σφαγεία,παραμένουν στις εκμεταλλεύσεις για πολύ χρόνο, κάτι που επιφέρει σημαντική οικονομικήεπιβάρυνση.

Εκείνο που ζητούν τώρα οι κτηνοτρόφοι είναι να χαλαρώσουν οι χρονικοί περιορισμοί στις εργασίες των σφαγείων, ειδικά τις Κυριακές.

Κι όλα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτεί κάποιος ότι οι παραγωγοί βλέπουν επίσης μειωμένες τιμές αυτή την εποχή για τον επιπρόσθετο λόγο ότι μερικές εξαγωγικές αγορές έχουν επιβάλει απαγόρευση στο γερμανικό χοιρινό εξαιτίας των δεκάδων κρουσμάτων αφρικανικής πανώλους των χοίρων που έχουν εντοπιστεί σε αγριόχοιρους στη Γερμανία.

The post Γιατί ζητούν διευρυμένη λειτουργία των σφαγείων οι Γερμανοί χοιροτρόφοι appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα