Covid-19: Για θέματα αποζημίωσης του Ελεύθερου Επαγγελματία – Κρεοπώλη ενημερώνει τη ΓΣΕΒΕΕ η ΠΟΚΚ

Για την ανάγκη να συμπεριληφθούν οι ελεύθεροιεπαγγελματίες-κρεοπώλες σε μέτρα οικονομικής στήριξης (όπως αποζημίωση ανκλείσει υποχρεωτικά το κατάστημα λόγω μέτρων για τον κορωνοϊό ή επιδότησηενοικίου για τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας) ενημερώνειτη ΓΣΕΒΕΕ η Ομοσπονδία των κρεοπωλών.

Με αφορμή την έξαρση του κορωνοϊού / Covid-19 και τα μέτρα στήριξης τωνεργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ευάλωτων ομάδων, ηΠΟΚΚ δηλώνει την επιθυμία της

να συμπεριληφθεί και ο κλάδος του Ελεύθερουεπαγγελματία Κρεοπώλη.

Σημειώνεται ότι με χθεσινή της παρέμβαση η Ομοσπονδία είχεζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να συμπεριληφθείο κλάδος στα μέτρα στήριξης που ανακοινώνει η κυβέρνηση εξαιτίας των επιπτώσεωντης πανδημίας. Σε συνέχεια αυτού, η ΠΟΚΚ επανέρχεται σήμερα θέτοντας και στηΓΣΕΒΕΕ ανάλογα ζητήματα, προκειμένου και η Συνομοσπονδία να συμβάλει με τις ενέργειεςκαι την επιρροή της προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Ομοσπονδία των κρεοπωλών ζητά ειδικότερα:

1. Την οικονομικήστήριξη του ελεύθερου επαγγελματία – κρεοπώλη σε περίπτωση που υποχρεωθεί νακλείσει το κατάστημά του αναγκαστικά λόγω επιβολής καραντίνας ή από εξωγενείς παράγοντες, όπως φορείς του ιούή ασυμπτωματικά άτομα και

2. Την ένταξη και του ελεύθερου επαγγελματία –κρεοπώλη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου κατά 40% σε όσους έχουν παιδιά πουσπουδάζουν σε άλλες πόλεις. Μέχρι στιγμής δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγωεπιδότηση έχουν οι απασχολούμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εργαζόμενοιυπάλληλοι, ενώ και οι ελεύθεροιεπαγγελματίες- κρεοπώλες έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις.

The post Covid-19: Για θέματα αποζημίωσης του Ελεύθερου Επαγγελματία – Κρεοπώλη ενημερώνει τη ΓΣΕΒΕΕ η ΠΟΚΚ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα