Αυτοψία Βορίδη στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Ανατ. Μάνης

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων της Ανατολικής Μάνης είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατά την επίσκεψή του στα σημεία που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Ο κ. Βορίδης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αν.Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θοδωρή Βερούτη και τουςτοπικούς βουλευτές επισκέφθηκε τις κοινότητες Βαχού, Γέρμας, Καρβελά,Σκαμνακίου, Χοσιαρίου, Νιοχωρίου, Δροσοπηγής και Καρυούπολης και ενημερώθηκεγια τις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά σε δασικές εκτάσεις

καιαγροτικές καλλιέργειες.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείοστο Γύθειο στην οποία εκτός από τους προαναφερθέντες συμμετείχαν και οΠεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι Δήμαρχοι Σπάρτης, ΠέτροςΔούκας και Ευρώτα, Δήμος Βέργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού καιΑνάπτυξης, Νίκων Τζινιέρης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος,ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και υπηρεσιακοί παράγοντες τηςΔιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ανατ.Μάνης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές των Ομάδων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και της Περιφέρειας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να περιορίσουν τις φλόγες, καθώς και τους αγρότες της περιοχής οι οποίοι κάνοντας χρήση των γεωργικών μηχανημάτων τους απέτρεψαν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, προχώρησε στη διαπίστωση ότι «έχουν γίνει σημαντικές ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, καταστροφές σε ελιές και σε μελίσσια και κάποιες περιορισμένες καταστροφές σε ζώα» και δεσμεύθηκε για την ταχύτερη και όσο το δυνατόν καλύτερη αποκατάσταση των ζημιών.

The post Αυτοψία Βορίδη στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Ανατ. Μάνης appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα