Ένταξη των κρεοπωλών στο πλαίσιο στήριξης πληγεισών επιχειρήσεων από την πανδημία ζητά εκ νέου η ΠΟΚΚ

Το αίτημά της να ενταχθεί και ο κλάδος των κρεοπωλών στοπλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα περιορισμού της πανδημίαςCovid-19, επαναφέρει μεσημερινή της παρέμβαση η ΠΟΚΚ.

Η Ομοσπονδία των κρεοπωλών, στο έγγραφο που απευθύνει στους υπουργούςΟικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, καθώς και στονυφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, εκθέτει τα επιχειρήματα πουστηρίζουν το αίτημά της και αναφέρεται χαρακτηριστικά στη «συρρίκνωση τηςοικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας του κλάδου μας στο πλαίσιο τηςύφεσης που βιώνουμε

όλοι μας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας γνωστοποιούμε, γιαμια ακόμη φορά, πως στο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό δενπεριλαμβάνεται ο κλάδος των Κρεοπωλών.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της οικονομικής και επιχειρηματικήςδραστηριότητας του κλάδου μας στο πλαίσιο της ύφεσης που βιώνουμε όλοι μας.

Χαρακτηριστικά, αν καιτα καταστήματά μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τροφικής αλυσίδαςμολαταύτα δυσλειτουργούν λόγω της κατάστασης που χαρακτηρίζεται από οικονομικήδυσπραγία, ανεργία και χαμηλά έως ανύπαρκτα επίπεδα εμπορικών συναλλαγών.

Ειδικότερα, τακαταστήματα - επιχειρήσεις του κλάδου μας:

α) Αποτελούνται στη συντριπτική πλειοψηφία τους απόαυτο-απασχολούμενους με προσωπικό λιγότερο των 10 εργαζομένων και σε αυτόέρχεται να προστεθεί αφενός μεν η απώλεια της Πασχαλινής περιόδου εξαιτίας των συνθηκώντης αγοράς και της απαγόρευσης κυκλοφορίας και αφετέρου η υποτονικότητα της καλοκαιρινήςπεριόδου οδηγούν σε άμεση οικονομική κατάρρευση λόγω του ότι έχουν υποστεί μείωσητου τζίρου τους, σε κάποιες περιπτώσεις, έως και 90%!

β) Μια σημαντική μερίδα του χώρου μας τροφοδοτούνψητοπωλεία, εστιατόρια, ταβέρνες και καταστήματα take away ταοποία όχι μόνο απώλεσαν τη Πασχαλινήπερίοδο αλλά και την καλοκαιρινή με αποτέλεσμα να καθίστανται τα καταστήματά μας υπολειτουργικά ή αδρανή.

γ) Τέλος, η παντελής έλλειψη αναφοράς στον κλάδο μας έχουν απογοητεύσει τον παραδοσιακό Κρεοπώλη  και κατευθύνουν τον καταναλωτή στις εφοδιαστικές αλυσίδες πολυεθνικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, με βάση τα ανωτέρω:  Αιτούμεθα  να ενταχθούμε στις επιχειρήσεις που πλήττονται και να τύχουμε  των όποιων  βοηθημάτων δοθούν για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι μισθοί των εργαζομένων μας ούτως ώστε να μην αφανιστεί ένας ολόκληρος κλάδος επαγγελματιών ζωτικότατος για την ελληνική οικονομία».

The post Ένταξη των κρεοπωλών στο πλαίσιο στήριξης πληγεισών επιχειρήσεων από την πανδημία ζητά εκ νέου η ΠΟΚΚ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένταξη, ΠΟΚΚ,entaxi, pokk