Κορωνοϊός: Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό

12:08 4/12/2020 - Πηγή: Bovary
Κορωνοϊός: Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό nmitropoulouΠαρ, 12/04/2020 - 12:06

Την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό την περίοδο των γιορτών, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για τους λόγους που η αποκλιμάκωση είναι αργή, ο κ. Πέτσας εκτίμησε πως πρόκειται για συνδυασμό πολλών πραγμάτων. «Δεν νομίζω, όμως, ότι έχουν αποτύχει τα μέτρα», τόνισε, αναφέροντας πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός

έχει πει πως θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί π.χ. μια εβδομάδα ή 10 μέρες νωρίτερα τα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά την ώρα που γινόταν η σχετική συζήτηση ουδείς είχε εισηγηθεί lockdown. Εκτίμησε, εξάλλου, ότι η κόπωση του πληθυσμού είναι μεγάλη και γι' αυτό, όπως είπε, κανείς δεν κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία να τηρηθούν τα μέτρα. Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, ανέφερε ότι δύο από τους παράγοντες που επιβάρυναν την κατάσταση ήταν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη και οι είσοδοι και έξοδοι από τη χώρα στα βόρεια σύνορα. Ερωτηθείς, τέλος, εάν υπήρξαν εισηγήσεις για πιο σκληρά μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε τέτοια κατεύθυνση από τους ειδικούς και υποστήριξε ότι «η μίξη των μέτρων είναι στο κατάλληλο επίπεδο, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για ν' αποδώσουν».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι φαίνεται πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να επιτραπούν μετακινήσεις από νομό σε νομό, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, αλλά και του γεγονότος ότι σε μια «καθαρή» περιοχή θα υπάρξει χαλάρωση κι έτσι τα κρούσματα θα πάρουν γρήγορα την ανιούσα.

Επισήμανε, πάντως, ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες και διαφορετικά μέτρα» κι επανέλαβε πως «σημασία έχει να τηρούμε όλοι τα μέτρα και να ρίξουμε γρήγορα το επιδημιολογικό φορτίο».

Τι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας ΚΟΡΩΝOΪΟΣ Κορωνοϊός χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις CITY ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ Χριστούγεννα BOVARY Παρ, 12/04/2020 - 11:50 nmitropoulou Image Caption Φωτογραφία: Shutterstock
Keywords
Τυχαία Θέματα