Φάμελλος: Ανυπόστατα τα περί τοξικής βόμβας στο Μάτι

Ανυπόστατο χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News περί τοξικής βόμβας στο πυρόπληκτο Μάτι της Αττικής, με υπερβάσεις επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία ρύπων.

Όπως αναφέρει ο κ. Φάμελλος, σε παρέμβασή του μέσω Facebook, οι περιβαλλοντικοι παράμετροι στην περιοχή καταγράφονται από πιστοποιημενα εθνικά ερευνητικά

ιδρύματα (Δημόκριτος, Αστεροσκοπειο, ΕΛΚΕΘΕ). «Παρακολουθούμε την κατάσταση στην περιοχή, ιδιαίτερα όσον αφορά σε επικίνδυνους και τοξικους ρύπους, και δεν χρειάζεται ανησυχία. Δυστυχώς για λόγους που μπορεί να είναι επικοινωνιακοί ή πολιτικοί, παραποιούνται επιστημονικά δεδομένα, χωρίς να αποκλείω την πιθανότητα κάποιοι επιστήμονες μπροστά στο μικρόφωνο να κάνουν πολιτική», επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ.

«Θα υπάρξει θεσμική και αξιόπιστα επιστημονική ενημέρωση σήμερα ή αύριο», αναφέρει.

Επαναρχόμενος με νέα ανάρτησή του, ο κ. Φάμελλος σημειώνει: «Όπως έχω ανακοινώσει ήδη τα δημοσιεύματα για τους ρύπους στο Μάτι είναι απολύτως ανακριβή, ανυπόστατα και έχουν στόχο τη δημιουργία ανησυχίας στους πολίτες και δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων».

Παράλληλα, τονίζει ο ίδιος, επισυνάπτοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», «με τα δημόσια ερευνητικά κέντρα υπάρχει και δήλωση των ερευνητών του δημοσιεύματος, Σαρηγιάννη ΑΠΘ και Κουρέτα Ελληνικής εταιρίας Τοξικολογίας, όπου δηλώνουν ότι η κατάσταση φαίνεται ότι δεν εμπνέει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Σε πλήρη αντίθεση βέβαια με τα ψευδή δημοσιεύματα».

Όπως έχω ανακοινώσει ήδη τα δημοσιεύματα για τους ρύπους στο Μάτι είναι απολύτως ανακριβή, ανυπόστατα και έχουν στόχο τη...

Geplaatst door Φάμελλος Σωκράτης op Maandag 14 januari 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα