Ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος που πουλά τα ξενοδοχεία του στο Ντουμπάι

Ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος Ferit Sahenk βρίσκεται σε συνομιλίες για να πουλήσει μερικά από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία πολυτελείας της Ευρώπης στην επενδυτική εταιρεία που ανήκει στον κυβερνήτη του Ντουμπάι, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χρέους τους.

Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν ιδιοκτησίες όπως το ιστορικό Capri Palace στην Ιταλία,

το Aldrovandi Villa Borghese στη Ρώμη και το Grand Hyatt της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Dubai Holding διενεργεί επισταµένη έρευνα στο Capri Palace και στο Aldrovandi, δήλωσε μια πηγή. Η εταιρεία, μία από τις τρεις κύριες κρατικές εταιρείες στο εμιράτο, κατέχει τον όμιλο Jumeirah Group , ο οποίος θα διαχειρίζεται πιθανώς τα ξενοδοχεία.

Ο Sahenk, άλλοτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τουρκίας, επένδυσε έντονα στις επιχειρήσεις φιλοξενίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αφού πώλησε το 31% του μεριδίου του στην Turkiye Garanti Bankasi AS για περίπου 5,5 δισ. δολάρια. Η εταιρεία του έχει αναζητήσει αγοραστές για τα βραβευμένα ξενοδοχεία εδώ και αρκετούς μήνες, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι η πτώση της λίρας θα δυσκολέψει τις τουρκικές επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν νέο εξωτερικό χρέος.

Για την Dubai Holding, η απόκτηση ξενοδοχείων θα σηματοδοτήσει μια επιστροφή στις συμφωνίες για μια επιχείρηση επενδύσεων που είχε επικεντρωθεί κυρίως στην πώληση περιουσιακών στοιχείων και την αναδιάρθρωση του χρέους, εν μέσω της κρίσης στον τομέα της ιδιοκτησίας του εμιράτου. Ο όμιλος Jumeirah Group ήδη διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία στο Λονδίνο, τις Μαλδίβες και τη Μαγιόρκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα