Θεμελιώθηκε η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Αγία Παρασκευή

Ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε και επίσημα: ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, μαζί με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων ΑμεΑ «Το Χελιδόνι», κα Μητσοπούλου, την πρώην πρόεδρο του συλλόγου κα Βασιλειάδου-Μίζη, αλλά και την πρόεδρο της Παιγνιοθήκης κα Καλόφωνου προχώρησαν στην τελετή θεμελίωσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ).

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.280.201 ευρώ και χρηματοδοτείται

από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Η ΣΥΔ, επιφάνειας περίπου 2.000 τ.μ., βρίσκεται στην περιοχή των Πευκακίων επί των οδών Αριστοτέλους, Σόλωνος και Επαμεινώνδα. Βασικός στόχος της είναι να ενισχύσει την ενεργό συμμετοχή των φιλοξενουμένων στην κοινωνική και κοινοτική ζωή, την υπεράσπιση των ατομικών τους δικαιωμάτων και να τους εξασφαλίσει μια ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΣΥΔ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της αυτονομίας τους, στη βελτίωση των καθημερινών δεξιοτήτων τους και θα τους βοηθήσει ώστε να μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητα από τις οικογένειές τους, προσφέροντας έτσι την ποιότητα ζωής που αξίζουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι συγγενείς τους. Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Αγίας Παρασκευής θα αποτελέσει ένα σύγχρονο κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, με ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση.

Ο Βασίλης Ζορμπάς ανέφερε σχετικά: «Η σημασία του έργου αυτού είναι γνωστή σε όλους. Τα έχουμε πει πολλές φορές. Εγώ απλά θέλω να ευχαριστήσω την Κοινωνική και Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που έκαναν τα πάντα για να φτάσουμε στο σημείο ανέγερσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και παράλληλα να πω ένα ακόμα ευχαριστώ σε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα που δώσαμε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τέλος, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να αφιερώσω αυτό το έργο στη μνήμη των γονιών μου».

Στην τελετή θεμελίωσης της ΣΥΔ έδωσαν το «παρών» ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έφη Καψοκεφάλου, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γεράσιμος Χάρχαρος, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Σάρκουλας, Ιωάννης Αργυρός, Διονύσης Λέκκας, Τιμολέων Κωστόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης Νίκη Γιάννης Σταθόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Άννα Γάκη εκπροσωπώντας τον επικεφαλής της παράταξης Αλλάζουμε Γιάννη Μυλωνάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σπύρος Παπασπύρος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιάννης Δερματάς, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Θεόδωρος Μπουρλιάσκος, η αντιπρόεδρος ΣΕΔΕ Γιάννα Αναστασιάδου και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

The post Θεμελιώθηκε η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Αγία Παρασκευή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεμελιώθηκε, Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, Αγία Παρασκευή,themeliothike, stegi ypostirizomenis diaviosis, agia paraskevi