Μάρθα Σαμαρά: Για μια καλύτερη Αττική, για μια Αττική Μπροστά

Η μνημονιακή και – κυρίως – η μεταμνημονιακή περίοδος έκανε τους πολίτες περισσότερο δύσπιστους στα μικρά και στα μεγάλα «Θα» τόσο της κεντρικής όσο και της αποκεντρωμένης πολιτικής σκηνής. Σταμάτησαν να πιστεύουν στα κενά λόγια και στις ανυπόστατες υποσχέσεις και απαιτούν οι δεσμεύσεις να γίνονται πράξεις και έργα. Πράξεις και έργα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, είτε με έργα υποδομής, είτε με ανθρωποκεντρικές πολιτικές.

Γράφει η Μάρθα Σαμαρά*

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Αττικής,

τα τελευταία χρόνια είδαμε να υλοποιούνται ορισμένες αλλαγές οι οποίες στόχευαν στον εκσυγχρονισμό της. Υπάρχουν όμως πολλά που πρέπει να γίνουν. Γραφειοκρατικές παθογένειες, επικαλύψεις, αντιπλημμυρικά έργα, ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας, είναι ορισμένες από τις βασικές προτεραιότητες που ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» έχει θέσει.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε 6 πυλώνες που θα καταστήσουν την Αττική πιο παραγωγική, πιο πράσινη, πιο ασφαλή, πιο πλούσια σε πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, με έργα μεγάλων υποδομών και τέλος μια Αττική πιο ανθρωποκεντρική. Βασικός στόχος είναι η Αττική μας να δημιουργήσει και να προβάλει το αναπτυξιακό της αποτύπωμα, προσελκύοντας επενδύσεις και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η κλιματική κρίση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας. Σε ότι αφορά την Αττική, για περίπου 20 μέρες το χρόνο βρισκόμαστε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Επιδιώκουμε συνεπώς, μια Αττική η οποία θα σέβεται το περιβάλλον, θα εναρμονίζεται με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και θα είναι πρωτοπόρα και παράδειγμα στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Περιφέρειάς μας, πρέπει να νιώθουν και να είναι ασφαλείς. Σε κάθε περιοχή. Σε κάθε γειτονιά. Για τον λόγο αυτό, δίνουμε έμφαση στην πολιτική προστασία, στην οδική ασφάλεια, στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, μέσω της αγοράς σύγχρονου εξοπλισμού και μέσων για την Περιφέρεια και τους Δήμους.

Η Αττική είναι συνυφασμένη με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς της. Στο πλαίσιο αυτό δίνουμε έμφαση στην εκπόνηση έργων υποδομής, όπως την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την ολοκλήρωση νέων, καθώς επίσης και τη διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων διεθνούς εμβέλειας, με στόχο την ανάδειξη του brand Αττική.

Πέραν των προαναφερθέντων, μεγάλη αλλαγή στη βελτίωση της εικόνας της Αττικής προσδίδουν τα έργα υποδομής. Συμβάλουν στην ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητάς μας, προστατεύουν το περιβάλλον, αναδεικνύουν το φυσικό τοπίο και φυσικά ενισχύουν την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω, απαραίτητη είναι η συμπερίληψη όλων των πολιτών. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια Αττική πιο ανθρώπινη και πιο ανθρωποκεντρική. Επενδύουμε, δηλαδή, στην ανάπτυξη των νέων μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με δράσεις για την κοινωνική προστασία, και περαιτέρω ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η Αττική έχει ανάγκη την αλλαγή. Την ουσιαστική αλλαγή. Όλες και όλοι μαζί θα το κάνουμε πράξη. Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την «Αττική Μπροστά».

* Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό Αττική Μπροστά και τον Νίκο Χαρδαλιά

The post Μάρθα Σαμαρά: Για μια καλύτερη Αττική, για μια Αττική Μπροστά appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάρθα Σαμαρά, Αττική, Αττική Μπροστά,martha samara, attiki, attiki brosta