Ανυπότακτη Αττική: Ηχηρό μήνυμα για αγωνιστική αντιπολίτευση

Η Μαριάνα Τσίχλη, υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής ισχυρή η φωνή της μαχητικής, ανεξάρτητης, αριστεράς, που μπορεί να είναι πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στην επιδίωξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταστήσει την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του εκλεκτού της κ. Χαρδαλιά, τροχονόμο κονδυλίων για εργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες. Αλλά και για να ενισχυθεί η φωνή της κοινωνίας, των πληττόμενων, των γυναικών,

που υποαντιπροσωπεύονται στην αυτοδιοικητική μάχη και αντιμετωπίζουν αποκλεισμούς και ανισότητα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει άλλη γυναικεία υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Αλέξης Σμυρλής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Νότιο Τομέα, οικονομολόγος και πρ. Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25, μίλησε για την αναγκαία και κοινωνικά χρήσιμη αντίληψη που κομίζει η Ανυπότακτη Αττική στην αυτοδιοίκηση, που είναι ακριβώς αντίθετη από αυτήν που προωθείται, δηλαδή τη λεηλασία φύσης και ανθρώπων. Μια φωνή αναγκαία σε μια περιφέρεια που μαστίζεται από την επέλαση της ιδιωτικομανίας, που παραδίδει το δημόσιο χώρο, όπως χαρακτηριστικά το Ελληνικό, στην τσιμεντοποίηση για να κερδοσκοπούν ελάχιστοι με μηδενικό κοινωνικό όφελος.

Ο Δημήτρης Γάτσιος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Νότιο Τομέα, συνταξιούχος, μέλος συντονιστικού “Ανυπότακτων συνταξιούχων Ε.Τ.Ε’’, μίλησε για την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης και ενίσχυσης της πραγματικά ενωτικής, κινηματικής αριστεράς, που θα αναμετριέται με τα πραγματικά, καθημερινά προβλήματα των εργαζόμενων και της κοινωνίας και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών διεκδικήσεων.

Τη συζήτηση συντόνισε η Κατερίνα Καλαϊτζάκη, υποψήφια επίσης στο Νότιο Τομέα Αθηνών.

Συνεχίζουμε, στην τελική ευθεία ενόψει των Περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτώβρη, για να ακουστεί δυνατή η φωνή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην Αττική. Για μια άλλη πολιτική με σεβασμό στο περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους, που θα συγκρούεται με τις καταστροφικές κατευθύνσεις των ιδιωτικοποιήσεων όπως συνέβη στο Ελληνικό, ένα εμβληματικό παράδειγμα δημόσιου χώρου που ξεπουλήθηκε στα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα. Για μια περιφέρεια με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

The post Ανυπότακτη Αττική: Ηχηρό μήνυμα για αγωνιστική αντιπολίτευση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα