ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Ψήφισμα για τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά Κωνσταντίνου Φραγκούλη

Ψήφισμα για τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά Κωνσταντίνου Φραγκούλη καταθέτει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου αναφέρει:

«Η ανακοίνωση του θανάτου του 16χρονου Ρομά ύστερα από την δολοφονική εκτέλεσή του από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, στη Θεσσαλονίκη μας γεμίζει οργή και θλίψη.

Εκφράζουμε

τη θλίψη μας στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Φραγκούλη και υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε για να αποδοθεί δικαιοσύνη, για να σταματήσει ο ρατσισμός ενάντια στους Ρομά.

Ταυτόχρονα, η οργή μας ξεχειλίζει. Ο Κωνσταντίνος δολοφονήθηκε, μόνο και μόνο, επειδή ήταν Ρομά. Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας είναι η κυβέρνηση. Η αστυνομία έχει “πάρει το μήνυμα”, από την ατιμωρησία όλων των εγκληματικών της ενεργειών, όπως τη δολοφονία Σαμπάνη και το βιασμό της 19χρόνης στο Α. Τ. Ομονοίας, προστατευμένη από τα κυκλώματα της δικαιοσύνης, από το ντροπιαστικό 600άρι της επιβράβευσης, ότι “έχουν το ελεύθερο” να δολοφονούν.

Ο “κυβερνητικός ρατσισμός” απέναντι σε πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά “στρώνει το έδαφος” για την εμφάνιση φασιστικών συμμοριών.

Απαιτούμε δικαιοσύνη. Απαιτούμε την τιμωρία των δολοφόνων και του Φραγκούλη και του Σαμπάνη.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά.

Να αφοπλιστεί η αστυνομία. Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής.

Θέλουμε προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και πρόνοια και όχι για την αστυνομία.

Η ζωή των Ρομά μετράει».

The post ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Ψήφισμα για τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά Κωνσταντίνου Φραγκούλη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα