Καταγγελία συλλόγων για τον ΣΜΑ στα Μελίσσια: Μιας παρανομίας, μύριες έπονται

«Η Δημοτική Αρχή Πεντέλης συνεχίζει απτόητη τις παρανομίες στον χώρο του ΣΜΑ (σ.σ. Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), δίπλα στο Κοιμητήριο Μελισσίων, όπου με το άρθρο 142 του Ν. 4759/2020 αδειοδοτήθηκε, κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, η λειτουργία ΣΜΑ σε αναδασωτέα έκταση και εντός της ζώνης προστασίας του κλάδου Βαθυρέματος της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου», όπως καταγγέλλουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος

Πεντέλης «Η Πεντέλη μας» και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου.

Όπως σημειώνουν οι δύο σύλλογοι, «πέραν της παντελούς έλλειψης μέτρων προστασίας του χώρου (χωρίς εποπτεία, περίφραξη, εγκαταστάσεις υγιεινής, πυρόσβεσης κ.λπ.), με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων από τρίτους και τη διασπορά τους στη γειτονική δασική έκταση και το παρακείμενο ρέμα, παρανομίες που έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα, συνεχίζεται η αδιάκοπα η επίχωση νότια της αδειοδοτημένης περιοχής».

Οι δύο σύλλογοι, μάλιστα, προχωρούν και σε δύο καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής του Δήμου Πεντέλης, αλλά και του δασαρχείου Πεντέλης, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Πεντέλης για αυτή τη συστηματική αντιπεριβαλλοντική πολιτική της, με την οποία παραβιάζει νομοθετικές διατάξεις που η ίδια εισηγήθηκε. Υπενθυμίζουμε ότι το προσαρτώμενο στον Ν. 4759/2020 τοπογραφικό διάγραμμα αδειοδότησης, που παραβιάζει προκλητικά ο Δήμος, έχει συνταχθεί από τις υπηρεσίες του. Το γαϊτανάκι της παρανομίας καλά κρατεί.

Καταγγέλλουμε επίσης το Δασαρχείο Πεντέλης για την αδιαφορία του και την ανοχή του, σε βαθμό που ακυρώνει τελικά τον λόγο ύπαρξής του. Αντί να προστατεύει το Πεντελικό, συγκαλύπτει τις παρανομίες του Δήμου Πεντέλης, που επιχώνει αναδασωτέα έκταση και ρέματα».

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία των δύο συλλόγωνΛήψη

The post Καταγγελία συλλόγων για τον ΣΜΑ στα Μελίσσια: Μιας παρανομίας, μύριες έπονται appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα