Πολίτες σε Δράση: Οι λόγοι που καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για το 2022

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε την εισήγηση της διοίκησης του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη για τον προϋπολογισμό του 2022 εξηγεί η δημοτική παράταξη Πολίτες σε Δράση Λυκόβρυση Πεύκη Μαζί, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Κατσαρό.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της:

«Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022 η παράταξή μας δεν είχε άλλη επιλογή από την

καταψήφισή του, όπως έκανε στην προηγούμενη συνεδρίαση και με το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Κατά τη γνώμη μας, ο προτεινόμενος Προϋπολογισμός από τη δημοτική αρχή αποτυπώνει μια πολιτική που απέχει πολύ από αυτή που θεωρούμε βέλτιστη. Η εισήγηση της διοίκησης δεν αποτελεί προϊόν διαβούλευσης με τοπικούς φορείς και δεν λαμβάνει υπόψη την υφισταμένη οικονομική συγκυρία, μην προνοώντας για την ανακούφιση των δημοτών μέσω της μείωσης των δημοτικών τελών και των τροφείων των παιδικών σταθμών. Συνεπάγεται επίσης την εκχώρηση πληθώρας υπηρεσιών αρμοδιότητας του Δήμου σε ιδιώτες, δίχως αυτό να δημιουργεί προσδοκίες για βελτιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως δείχνει η μέχρι τώρα εμπειρία μας. Επιπλέον, όπως συνέβη και με το Τεχνικό Πρόγραμμα, ο Προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει στον σχεδιασμό του την υλοποίηση των ψηφισμένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εργασίες αποκατάστασης και προστασίας των δασών μας, καθώς και την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού προκειμένου να είναι -επιτέλους- εφικτή η δημόσια αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέραν όμως των ανωτέρω, δημιουργούν ερωτηματικά οι ακολουθούμενες πρακτικές της δημοτικής αρχής σε σχέση με την υπερβολική χρήση της δυνατότητας της απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτες για την παροχή υπηρεσιών ή υλοποίηση έργων, κριτική επί των οποίων άσκησε η παράταξή μας.

Έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη αρχή τον σεβασμό στη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την προσωπικότητα των πολιτικών μας αντιπάλων, θα συνεχίσουμε να ασκούμε υπεύθυνη αντιπολίτευση, καταθέτοντας προτάσεις που θεωρούμε πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα θα επισημαίνουμε τις αστοχίες και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής ώστε να συμβάλλουμε στον επανακαθορισμό προτεραιοτήτων και αναγκών προς όφελος των δημοτών».

The post Πολίτες σε Δράση: Οι λόγοι που καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για το 2022 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολίτες, Δράση, ϋπολογισμό, Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, 2022,polites, drasi, ypologismo, dimou lykovrysis-pefkis, 2022