Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου: Η εργαλειοποίηση των σχολείων από υποψηφίους δημάρχους είναι απαράδεκτη

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, σχετικά με την παρουσία υποψηφίου δημάρχου στη γιορτή λήξης του σχολείου, θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Τον τελευταίο καιρό, μας έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά, με πρωταγωνιστές υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι πηγαίνουν σε σχολικές γιορτές και κάνουν δηλώσεις, κάνουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συμμετοχή τους σε σχολικές δράσεις, επισκέπτονται τα σχολεία

σε ώρα μαθημάτων, διαταράσσοντας τη λειτουργία τους, γυρίζουν τηλεοπτικά σποτ με μαθητές-κομπάρσους, χωρίς τη συναίνεση των γονέων τους, στέλνουν προσκλήσεις για εκδηλώσεις που διοργανώνουν, μέσω των διευθύνσεων των σχολείων, προτίθενται να δωρίσουν εξοπλισμό στα σχολεία ή τους συλλόγους γονέων κ.α.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η εμφάνιση τέτοιων περιστατικών καθώς και η παντελής έλλειψη μέτρου από ορισμένους υποψηφίους, που επιχειρούν να μετατρέψουν τα σχολεία των παιδιών μας σε αρένα για την προσωπική τους προβολή, είναι φαινόμενα πρωτόγνωρα για το Χαλάνδρι. Η εργαλειοποίηση των σχολείων, των συλλόγων γονέων και των μαθητών από υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους είναι απαράδεκτη. Τα σχολεία αποτελούν μέρος μιας δημοκρατικής κοινωνίας, τις λειτουργίες της οποίας οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπερασπιζόμαστε, και δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανέναν πολιτευτή.

Η βασική ιδιότητα των γονέων δεν είναι ούτε του ψηφοφόρου ούτε του χειροκροτητή. Ως Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου, είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε όποιον επιθυμεί να μας εκθέσει τα σχέδιά του για την πόλη και τις προτάσεις του για τα σχολεία. Τέτοια πρόσκληση, όμως, δεν έχουμε δεχτεί από κανέναν υποψήφιο. Ανάμεσα στην υποκριτική και την υποκρισία, τα όρια των οποίων είναι μερικές φορές δυσδιάκριτα, δεν διαλέγουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αντιτάσσουμε τη χαρά της δημιουργίας στη σχολική κοινότητα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.

Δείτε την ανακοίνωση της Ένωσης καθώς και την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου: https://esgmhal.blogspot.com/2023/07/blog-post.html

The post Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου: Η εργαλειοποίηση των σχολείων από υποψηφίους δημάρχους είναι απαράδεκτη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου,enosi syllogon goneon chalandriou