Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Η αντιπολίτευση υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία της πόλης

Με μια σκληρή ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι απουσίασε συντονισμένα από τις προγραμματισμένες για την Τετάρτη 12 Ιουλίου συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στερώντας την απαρτία του Σώματος.

Το γεγονός, όπως τονίζεται, είχε ως αποτέλεσμα να μη ληφθούν αποφάσεις για κρίσιμα θέματα της πόλης, όπως, μεταξύ άλλων, η έκτακτη πρόσληψη προσωπικού για κατεπείγουσες ανάγκες, η συντήρηση και επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων έργου, η έγκριση δανείου για το έργο ηλεκτροκίνησης στον Δήμο κ.ά.

Η δημοτική αρχή του δημάρχου Δημήτρη

Γαλάνη κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι με την τακτική της «υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου» και «αγνοεί το καθήκον της απέναντι στους πολίτες».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

«Σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά του Δήμου μας ενέργεια προέβησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης με τη συντονισμένη απουσία τους από τις προγραμματισμένες για σήμερα, 12 Ιουλίου 2023, δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η απλή αναλογική έχει ως αποτέλεσμα να μην αρκούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας ώστε να ψηφιστούν αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ως εκ τούτου η απουσία της Αντιπολίτευσης είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη απαρτίας και συνεπώς τη ματαίωση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην ημερήσια διάταξη των οποίων περιλαμβάνονταν σοβαρότατα θέματα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για κρίσιμες υποθέσεις του Δήμου, όπως η έκτακτη πρόσληψη προσωπικού με στόχο την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών, λόγω καλοκαιριού, στην υπηρεσία πρασίνου (αποψιλώσεις για πυροπροστασία κ.λπ.), η σύναψη σύμβασης για συντήρηση και επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων έργου του Δήμου, η έγκριση της συνομολόγησης επενδυτικού δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών για την εκτέλεση του έργου Δράσεις ηλεκτροκίνησης στον Δήμο μας και μια σειρά άλλων θεμάτων για την καθημερινή και όχι μόνο λειτουργία του Δήμου.

Με τη στάση τους παρεμποδίζουν και υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, ασκώντας στείρα αντιπολίτευση και αγνοώντας την υποχρέωση και το καθήκον τους απέναντι στους δημότες που τους εξέλεξαν για να υπηρετούν τον Δήμο και όχι να κάνουν μικροπολιτική.

Λυπούμεθα που άνθρωποι με τέτοια νοοτροπία διεκδικούν να διοικήσουν τον Δήμο μας.

Οι δημότες μας αξίζουν μια υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση και η συμπεριφορά της σημερινής αντιπολίτευσης δυστυχώς δεν αντιστοιχεί στο επίπεδό τους».

The post Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Η αντιπολίτευση υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία της πόλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού,dimos filotheis – psychikou