Δ. Παπαστεργίου: Προτεραιότητά μας η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών μας

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου συμμετείχε την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 στο 8ο Οικονομικό Forum Δελφών, με τίτλο «Paradigm Shifts», το οποίο πραγματοποιείται στους Δελφούς και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 29 Απριλίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προσκλήθηκε στη θεματική ενότητα «Eyes on the Future: How Can Local Authorities Embrace Innovation

and Invest on Human Capital to Spur Changes – EMPOWERING CITIES AND THE REGIONS PROGRAMMING PARTNER».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε πως η θητεία των διοικήσεων των Δήμων, την τετραετία που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, κρίνεται ως «ανορθόδοξη», καθώς σημαδεύτηκε από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.

«Ήταν μια θητεία που, αμέσως μόλις βγάλαμε τις μάσκες και είπαμε ότι θα πάρουμε λίγο αέρα, ήρθε η ενεργειακή κρίση να μας κάνει να κλείσουμε πόρτες, παράθυρα, φώτα, θέρμανση. Συνεπώς ναι, επαναπροσδιορίζουμε την καινοτομία ως τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε γρήγορα και με εύκολες διαδικασίες να λύνουμε τα προβλήματα των δημοτών μας. Και ακόμη περισσότερο για μένα καινοτομία, έτσι όπως έχει εξελιχθεί πλέον στην περιοχή μας και στην πολιτική σκηνή της χώρας η κατάσταση, θα είναι πώς μπορούμε να δούμε με εύκολες κινήσεις να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών. Στα Τρίκαλα αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βρούμε τρόπους  να φέρουμε τους πολίτες μαζί μας».

Ο κ. Παπαστεργίου στάθηκε στην σημαντική χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκηση από επενδυτικά προγράμματα (πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», Ταμείο Ανάκαμψης, παλιό και νέο ΕΣΠΑ), υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι εν λόγω πρωτοβουλίες θα νοηματοδοτηθούν, αν  οι πολίτες πεισθούν, ότι «πρέπει να συμπορευθούν μαζί μας, αφού πραγματικά νοιαζόμαστε και προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα έτσι ώστε να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Άρα καινοτομία θα είναι πλέον να πείσουμε τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά».

Διαβάστε αναλυτικά για την παρέμβαση του Δ. Παπαστεργίου

The post Δ. Παπαστεργίου: Προτεραιότητά μας η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών μας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα