«Μυστήριο» με το «στρατιωτικό αντικείμενο» στην Πολωνία: Σε ποιον φέρεται να ανήκει

Φωτογραφία αρχείου

Ένα στρατιωτικό αντικείμενο που βρέθηκε σε πολωνικό δάσος πιθανότατα δεν εκτοξεύτηκε από το εξωτερικό και μάλλον ανήκε στον πολωνικό στρατό, μετέδωσε την Πέμπτη ο ραδιοφωνικός σταθμός RMF FM.

Το RMF, που δεν ανέφερε ποιες είναι οι πηγές του, είπε ότι οι αρχές θεωρούσαν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι κομμάτι πυραύλου αέρος-επιφανείας, με μήκος αρκετά μέτρα, το οποίο είχε κολλήσει στο έδαφος.

Τα υπουργεία Άμυνας και Δικαιοσύνης δεν είπαν τι ήταν ακριβώς αυτό που βρέθηκε κοντά στην πόλη Μπινγτκόστς, πέρα από το να το

περιγράψουν ως «στρατιωτικό αντικείμενο». Επίσης δεν είπαν για πόσο καιρό ήταν εκεί.

Βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό TVN24 έδειχνε εκσκαφέα συνοδευόμενο από φορτηγό το οποίο ανήκε σε πυροτεχνουργούς να κινείται σε δρόμο στο δάσος. Παρόντα ήταν επίσης οχήματα της στρατονομίας και της πυροσβεστικής.

Το RMF είπε ότι οι πηγές του είχαν σημειώσει ότι μαχητικά επισκευάζονταν κοντά στον χώρο, που βρισκόταν κοντά σε αεροδρόμιο που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις. Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι η κατάσταση δεν απειλούσε την ασφάλεια των κατοίκων.

«Το στρατιωτικό τμήμα του γραφείου του εισαγγελέα στο Γκντανσκ, υπό την επίβλεψη του γραφείου του εθνικού εισαγγελέα, άρχισε διαδικασίες σχετικά με τα απομεινάρια ενός ιπτάμενου στρατιωτικού αντικειμένου που βρέθηκε σε δάσος αρκετά χιλιόμετρα από το Μπιντγκόστς» ανέφερε μέσω Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο.

Η Πολωνία είναι σε επαγρύπνηση για πιθανή είσοδο όπλων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ειδικά μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων κοντά στα σύνορα τον Νοέμβριο από όπλο που η Βαρσοβία συμπέρανε πως ήταν πύραυλος της ουκρανικής αεράμυνας.

Η περιοχή όπου βρέθηκε το εν λόγω αντικείμενο είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Με πληροφορίες από Reuters

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Δικαιώθηκε ιδιοκτήτης που έκανε γυμνός ηλιοθεραπεία στην αυλή του, δεν του πλήρωναν ενοίκιαΤο επικίνδυνο καλλυντικό που συνδέεται με διάφορες μορφές καρκίνουΘεσσαλονίκη: Με ένα check-in σε αεροδρόμιο και λιμάνι
Keywords
Τυχαία Θέματα