2,1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή πρότυπου Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού στη Βούλα

Στη χρηματοδότηση της ανέγερσης του νέου Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού στη Βούλα με 2,1 εκατ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλο.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Ανατ. Αττικής και Οικονομικών Θ. Αυγερινός

και Ν. Πέππας, αντίστοιχα, η  διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τεχνικών Έργων Δ. Γεωργιάκος. 

Πρόκειται για ένα ακόμη ουσιαστικό έργο που έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου σε υποδομές προσχολικής αγωγής για τους μαθητές της περιοχής, καθώς ο νέος παιδικός σταθμός θα έχει συνολική δυναμικότητα 51 νήπια. Παράλληλα, το κτήριο του παιδικού  σταθμού μελετήθηκε με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με αφορμή την επίτευξη ακόμη ενός ουσιαστικού βήματος για την υλοποίηση νέων σχολικών υποδομών, επισήμανε τη σταθερή προσήλωση της Περιφέρειας στη χρηματοδότηση έργων υποδομών για την εκπαιδευτική κοινότητα, επισημαίνοντας ότι και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2023-2027 θα υπάρξει αυξημένη χρηματοδότηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αναλυτική ανακοίνωση για τον παιδικό σταθμό στη Βούλα

The post 2,1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή πρότυπου Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού στη Βούλα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιφέρεια Αττικής, Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού, Βούλα,perifereia attikis, vioklimatikou paidikou stathmou, voula