Αττική: Αμείωτοι οι έλεγχοι της Τροχαίας, αμείωτες και οι παραβάσεις εκ μέρους πολλών οδηγών

Η Τροχαία Αττικής συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση σοβαρών παραβάσεων που οδηγούν ευθέως σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, αλλά κάποιοι οδηγοί εξακολουθούν να παίζουν τη ζωή τους και τις ζωές των άλλων κορώνα-γράμματα. Σε στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου στο οδικό δίκτυο της Αττικής διαπιστώθηκαν 17.792 παραβάσεις, κάποιες εκ των οποίων οδηγούν καθημερινά σε απώλεις ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

503 παραβάσεις για
οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,1.350 παραβάσεις για υπέρβαση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας,157 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,395 παραβάσεις για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου,570 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,1.559 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και47 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Παράλληλα, συνελήφθησαν τρεις οδηγοί, οι οποίοι κατελήφθησαν να πραγματοποιούν αυτοσχέδιους αγώνες από κλιμάκιο αστυνομικών που συγκροτήθηκε για τον σκοπό αυτό και κατασχέθηκαν τα οχήματα τους.

Οι  εξορμήσεις αστυνομικού ελέγχου επικεντρώθηκαν σε οδικούς άξονες όπου έχει παρατηρηθεί συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μεγάλη κίνηση οχημάτων και, όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., θα εντατικοποιηθούν στο επόμενο διάστημα.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

The post Αττική: Αμείωτοι οι έλεγχοι της Τροχαίας, αμείωτες και οι παραβάσεις εκ μέρους πολλών οδηγών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα