Στην Αγία Παρασκευή ψάχνονται για το παρελθόν, σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία ανησυχούν για το παρόν

[email protected]

Στην Αγία Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο κινείται σε… προεκλογικούς ρυθμούς, ενώ σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας ξεσηκώνουν τις τοπικές κοινωνίες.

Το πιο… ζωντανό Δημοτικό Συμβούλιο

Στην Αγία Παρασκευή οι πρώτες μετεκλογικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται σε… προεκλογικό κλίμα. Οι αντιπαραθέσεις του νέου δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη κυρίως με τους πρώην ομολόγους του Γιάννη

Σταθόπουλο και Βασίλη Ζορμπά καλά κρατούν, όπως έδειξε και η συνεδρίαση ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων. Η αιφνιδιαστική κίνηση του κ. Μυλωνάκη να φέρει ως κατεπείγον θέμα τον διαχειριστικό έλεγχο στον Δήμο για την παρελθούσα θητεία του κ. Ζορμπά σχολιάστηκε επικριτικά από τη μεγαλύτερη μερίδα της αντιπολίτευσης, που θεώρησε των πρωτοβουλία ως «πυροτέχνημα».

Έρχονται πιο κοντά;

Από όλη την αντιπολίτευση, πλην του κ. Γιώργου Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή, ο οποίος ταυτίστηκε πλήρως με την εισήγηση της διοίκησης. Όπως έκανε και λίγο αργότερα, στη συζήτηση για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, όπου και πάλι συντάχθηκε αναφανδόν με την πρόταση της διοίκησης να υπάρχει στη σχετική προκήρυξη η υποχρέωση ο υποψήφιος να διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ (σ.σ. τελικώς αποσύρθηκε η συγκεκριμένα αναφορά και το θέμα ψηφίστηκε ομοφώνως). Λέτε η σύμπνοια να ήταν «λόγω της ημέρας» ή κρύβει κάτι από πίσω;

Ή τα παίρνει ή φεύγει

Στην προαναφερόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή ερώτηση που τέθηκε για το πολύπαθο θέμα της ανέγερσης του νέου δημαρχείου, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά (σ.σ. το έργο εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής) προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος του εργολάβου, η σύμβαση του οποίου λήγει στις 21 Απριλίου 2024, με το έργο να βρίσκεται ακόμη στα… μπετά. Ο κ. Μυλωνάκης είπε, επίσης, ότι είχε συνάντηση με τον εργολάβο, ο οποίος είναι ανοιχτός στην πιθανότητα να παραμείνει στο εργοτάξιο, αρκεί να λάβει ένα διόλου μικρό επιπλέον ποσό, επικαλούμενος αύξηση του κόστους χωρίς δική του ευθύνη. Το πρόβλημα είναι ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημά του, η σχετική εκταμίευση μάλλον πρέπει να γίνει από το δημοτικό ταμείο (δηλαδή τους πολίτες) και όχι την Περιφέρεια. Κι εκεί δεν φαίνεται να συμφωνούν όλοι…

Η Υγεία υποφέρει και στα Βόρεια

Στην επικαιρότητα παραμένουν τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία.

Στο Μαρούσι η συγκεκριμένη δομή, η οποία καλύπτει μια μεγάλη περιοχή (Μαρούσι, Διόνυσο, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Πεύκη, Μελίσσια, Σταμάτα κ.ά.) λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις από γιατρούς (καρδιολόγους, πνευμονολόγους, ΩΡΛ, δερματολόγους, ρευματολόγους, ακτινολόγους, ορθοπεδικούς κ.ά.), ενώ υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, τη στιγμή που καλύπτει επίσης τον Γιατρό Εργασίας του υπουργείου Παιδείας, αλλά και εφημερίες άλλων Κέντρων Υγείας. Έτσι, στις 20 Φεβρουαρίου πλήθος φορέων της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιούν συγκέντρωση στον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου (6.30 το απόγευμα), διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται και στη Νέα Ιωνία, με το Κέντρο Υγείας να παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις, ενώ οφείλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε περισσότερους από 100.000 κατοίκους. Παράλληλα συνεχίζονται τα προβλήματα από τη μεταφορά του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από τη συγκεκριμένη δομή στην Αγία Παρασκευή. Μάλιστα, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, μαζί με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πέτρου Αλέπη, καλεί σε μεγάλη εκδήλωση τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου (στις 7 το απόγευμα), στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας, για να συζητηθεί η κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας.

The post Στην Αγία Παρασκευή ψάχνονται για το παρελθόν, σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία ανησυχούν για το παρόν appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Ιωνία,agia paraskevi, marousi, ionia