Από δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο περνούν σχολεία και δημοτικά κτήρια στο Ηράκλειο Αττικής

Στον δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σε όσα σχολικά και δημοτικά κτήρια είναι αναγκαίο να γίνει προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών, κυρίως όμως των παιδιών της πόλης, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του. Τα κτήρια που θα μπουν στη διαδικασία του δευτεροβάθμιου ελέγχου είναι εκείνα που υπέδειξε ο αντίστοιχος κύκλος πρωτοβάθμιου ελέγχου, ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό σε όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτήρια.

Σημειώνεται ότι, με

πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, ο Δήμος διεκδίκησε και εντάχθηκε σε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» προκειμένου να διεξάγει πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων της πόλης, αλλά και στα δημοτικά κτήρια. Μετά την ολοκλήρωση του πρωτοβάθμιου ελέγχου, ο Δήμος έστειλε τα αποτελέσματα για την απαιτούμενη βαθμονόμηση στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας, από την οποία το «πράσινο φως» πήρε η συντριπτική πλειονότητα των κτηρίων, ενώ ελάχιστα υποδείχθηκε ότι πρέπει να περάσουν και από δευτεροβάθμιο έλεγχο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα κτήρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασφαλείας, αλλά πως χρειάζεται μια πιο ενδελεχή εξέταση, όπως σημειώνει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του. Μάλιστα, και αυτός ο κύκλος του δευτεροβάθμιου ελέγχου θα γίνει με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από αίτημα του Δήμου για επέκταση του αρχικού προγράμματος ώστε να καλύψει και το δεύτερο αυτό στάδιο.

«Ξεκινήσαμε την εκστρατεία διερεύνησης της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων και των κτηρίων του Δήμου μας πολύ πριν γίνει υποχρεωτικό για όλους τους κρατικούς φορείς. Αποτέλεσμα τούτου, εμείς ως Δήμος να έχουμε ολοκληρώσει τον πρωτοβάθμιο έλεγχο και να προχωράμε στον δεύτερο βαθμό, ενώ όλο το υπόλοιπο Δημόσιο δεν έχει κάνει ακόμα ούτε τα πρώτα βήματα στον τομέα αυτό. Ως δημοτική αρχή κάνουμε πάντα το καλύτερο, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών και κυρίως των παιδιών μας», δήλωσε σχετικώς ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Μπάμπαλος.

The post Από δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο περνούν σχολεία και δημοτικά κτήρια στο Ηράκλειο Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο Αττικής,irakleio attikis