Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη βρεφοκόμο που φέρεται να κακοποιούσε βρέφη

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την υπόθεση βρεφοκόμου στη Λευκωσία, η οποία φέρεται να κακοποιούσε βρέφη κατ’ επανάληψη.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι για την υπόθεση διερευνώνται διάφορα ενδεχόμενα, όπως αν οι τραυματισμοί των βρεφών έγιναν κακόβουλα, αν πρόκειται για ατυχήματα ή αν είναι αποτέλεσμα αμελούς συμπεριφοράς.

Τρία περιστατικά ενώπιον των Αρχών

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου,

η πρώτη αναφορά έγινε τον Ιούνιο του 2022 από τους γονείς επτάμηνου βρέφους, οι οποίοι, ωστόσο, δεν προέβησαν σε γραπτή κατάθεση, ούτε έδωσαν συγκατάθεση για να εξεταστεί το παιδί τους από ιατροδικαστή.

Κατά την υπό αναφορά περίπτωση, η βρεφοκόμος κλήθηκε από την Αστυνομία, ανακρίθηκε και προέβαλε ισχυρισμούς. Παρ’ όλα αυτά, η υπόθεση δεν προχώρησε, καθώς δεν είχε υποβληθεί καταγγελία.

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη περίπτωση, γονείς βρέφους 19 μηνών κατήγγειλαν την εν λόγω βρεφοκόμο, με τις εξετάσεις της Αστυνομίας να έχουν ολοκληρωθεί.

Τον Οκτώβριο του 2023, βρέφος έξι μηνών νοσηλεύτηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και πέραν από την καταγγελία στην Αστυνομία, η βρεφοκόμος καταγγέλθηκε και από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για μη κατοχή σχετικής άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη εξετάσεις από ειδική ανακριτική ομάδα που συστάθηκε μετά από οδηγίες του Αρχηγού, ενώ έκθεση γεγονότων ζήτησε και η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Κατ' οίκον παιδοκόμος φέρεται να κακοποιούσε βρέφη στη Λευκωσία

Keywords
Τυχαία Θέματα