Σούνακ για Μητσοτάκη: Προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή

Ότι επιχείρησε να τραβήξει την προσοχή στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, κατηγόρησε ο Ρίσι Σούνακ τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώπιον του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε σε σχέση με την ματαιωθείσα συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του πως «ήταν ξεκάθαρο ότι ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα για το μέλλον, αλλά μάλλον να αναλυθούν αναλυθούν ζητήματα του παρελθόντος.

Αλλά επιπλέον, όταν δόθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για αυτό το θέμα σε αυτή τη χώρα και μετά παραβιάστηκαν,

η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν».

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης κοινοβουλευτικών ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, με τον επικεφαλής των Εργατικών Κιρ Στάρμερ να κατηγορεί τον Σούνακ για μικροπολιτική.

Η Ελλάδα είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, οικονομικός σύμμαχος, ένας από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, σχολίασε ο Στάρμερ και επέκρινε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι αντί να χρησιμοποιήσει μια συνάντηση μαζί του για να «συζητήσει αυτά τα σοβαρά ζητήματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και την ακύρωσε την τελευταία στιγμή».

{https://twitter.com/BBCPolitics/status/1729840056360116683}

#Ρίσι_Σουνάκ #Κυριάκος_Μητσοτάκης #Ελλάδα_Βρετανία #ΚΙΡ_ΣΤΑΡΜΕΡ #Γλυπτά_του_Παρθενώνα
Keywords
Αναζητήσεις
sounak-gia-mitsotaki-prospathise-na-travixei-tin-prosochi.htm
Τυχαία Θέματα