Ανακάμπτει η αγορά κρυπτονομισμάτων- Ξεπέρασε τα $38.000 το Bitcoin

Στα «πράσινα» διαπραγματεύονται τα περισσότερα από τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Τετάρτη (29/11), με το Bitcoin να έχει περάσει στην… αντεπίθεση και να ξεπερνά το τελευταίο 24ωρο τα 38.000 δολάρια.

Το Σαββατοκύριακο ήταν σχετικά ήρεμο, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να διαπραγματεύεται περίπου στα 37.000 δολάρια. Ωστόσο, η Δευτέρα και η Τρίτη ήταν πολύ λιγότερο θετικές, με το Bitcoin να πέφτει κάτω από τα 37.000 δολάρια για πρώτη φορά σε σχεδόν μια εβδομάδα.

Ωστόσο, οι «ταύροι» πήραν ξανά τα ηνία

και δημιούργησαν ένα άλλο ράλι που είχε ως αποτέλεσμα να αγγίξει τα 38.400 δολάρια πριν από μερικές ώρες.

Παρά το γεγονός ότι έχασε κάποιο έδαφος από τότε και δεν κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 38.500 δολαρίων, το Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τα 38.000 δολάρια.

Η χρηματιστηριακή του αξία έχει αυξηθεί στα 750 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoins αγγίζει το 52%.

Όσον αφορά την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, έχει προσθέσει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα. Ως αποτέλεσμα, η μέτρηση ξεπερνά το 1,430 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Για την αγορά κρυπτονομισμάτων, τα πράγματα πάνε όπως αναμενόταν, σύμφωνα με την Standard Chartered Bank, η οποία επανέλαβε την πρόβλεψή της από τον Απρίλιο ότι το Βitcoin θα φτάσει τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024. Ο Geoff Kendrick και η ομάδα της τράπεζας έγραψαν ότι ο επόμενος καταλύτης θα είναι η έγκριση πολλών ETF Bitcoin με έδρα τις ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε ότι ένας αριθμός spot ETF θα εγκριθεί τώρα το πρώτο τρίμηνο του 2024 τόσο για το BTC όσο και για το ETH, ανοίγοντας το δρόμο για θεσμικές επενδύσεις», είπαν. Η ομάδα σημείωσε επίσης ότι το επόμενο halving του Bitcoin που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου του 2024, θα είναι άλλη μια πηγή που θα σπρώξει προς τα πάνω την τιμή.

Παράλληλα, Digital Currency Group (DCG) και η Genesis Global κατέληξαν σε σχέδιο αποπληρωμής για να διευθετήσουν την αγωγή τους, έπειτα από μια νέα αίτηση πτώχευσης. Τον Σεπτέμβριο, η Genesis υπέβαλε μήνυση κατά της DCG, ισχυριζόμενη ότι κατείχε άδικα περισσότερα από 620 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια και ζητούσε αποπληρωμή, τόκους και προμήθειες εν μέσω της διαδικασίας πτώχευσης της Genesis. Μέχρι στιγμής, η DCG έχει πληρώσει περίπου 227,3 εκατομμύρια δολάρια από τα 620 εκατομμύρια δολάρια που χρωστάει.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η DCG θα πληρώσει άλλα 275 εκατομμύρια δολάρια στη Genesis σε τρεις δόσεις, εν μέρει σε αμερικανικά δολάρια και Βitcoin, που θα λήγουν μέχρι τον Απρίλιο. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια προκαταβολή 35 εκατομμυρίων δολαρίων και μια εγγύηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από την πρόσφατη πώληση του CoinDesk. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η DCG δεσμεύει επίσης τις μετοχές της Grayscale Trust ως ασφάλεια. Η συμφωνία μένει ακόμη να εγκριθεί από τους πιστωτές.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Φιλιππίνων προειδοποιεί τους χρήστες στη χώρα ότι ενδέχεται σύντομα να αποκλείσει την πρόσβαση στο Binance καθώς το χρηματιστήριο λειτουργεί χωρίς άδεια. Σε μια ανακοίνωση, η ρυθμιστική αρχή είπε ότι η Binance δεν είναι εξουσιοδοτημένη να πουλά ή να προσφέρει τίτλους στο κοινό. Η ρυθμιστική αρχή είπε επίσης ότι η Binance προωθεί ενεργά τις συναλλαγές κρυπτογράφησης σε Φιλιππινέζους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα αδίκημα που μπορεί να καταστήσει την εταιρεία που τις προωθεί ποινικά υπεύθυνη.

Η Binance συμφώνησε πρόσφατα να πληρώσει στις Αρχές των ΗΠΑ 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει κατηγορίες ότι απέτυχε να διατηρήσει ένα σωστό πρόγραμμα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διαχειριζόταν μια επιχείρηση μετάδοσης χρήματος χωρίς άδεια και παραβίασε τη νομοθεσία κυρώσεων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Βitcoin ενισχύεται 2,10% στα 38.191,33 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 1,18% στα 2.058,86 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana «εκτοξεύεται» 9,10% στα 61,44 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 1,32% στο 0,38485089 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 1,06% στα 5,26 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 4,87% στο 0,08204076 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει άνοδο 1,72% στο 0,000008328 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#Bitcoin #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα #ethereum
Keywords
Αναζητήσεις
anakabtei-i-agora-kryptonomismaton--xeperase-ta-38000-to-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα