ΗΠΑ: Στο 5,2% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε ταχύτερα απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν το γ’ τρίμηνο του 2023, αλλά έκτοτε η δυναμική φαίνεται ότι μειώθηκε καθώς το υψηλότερο κόστος δανεισμού περιορίζει τις προσλήψεις και τις δαπάνες.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 5,2% το περασμένο τρίμηνο, έχοντας αναθεωρηθεί από 4,9% προηγουμένως, στη δεύτερη εκτίμηση για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου. Πρόκειται για τον

ταχύτερο ρυθμό επέκτασης από το δ’ τρίμηνο του 2021.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα αναθεωρηθεί σε ποσοστό 5%. Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου και επεκτείνεται με ρυθμό πολύ υψηλότερο από αυτό που οι αξιωματούχοι της Federal Reserve θεωρούν ως μη πληθωριστικό ρυθμό ανάπτυξης περίπου 1,8%.

Η ανοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης το περασμένο τρίμηνο αντανακλούσε αναβαθμίσεις στις επιχειρηματικές επενδύσεις, καθώς και στις κρατικές και τοπικές κυβερνητικές δαπάνες. Οι επενδύσεις σε κατοικίες αναθεωρήθηκαν επίσης υψηλότερα, όπως και οι επενδύσεις σε ιδιωτικά αποθέματα. Ωστόσο, η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από τα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, μειώθηκε σε ένα ακόμη σταθερό ποσοστό 3,6%. Προηγουμένως υπολογιζόταν ότι είχε αυξηθεί με ρυθμό 4%.

#αμερικανική_οικονομία #τρίτο_τρίμηνο #ΑΝΟΔΙΚΗ_ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ #ΑΕΠ
Keywords
Αναζητήσεις
ipa-sto-52-anatheorithike-i-anaptyxi-to-g-trimino.htm
Τυχαία Θέματα