Σε χαμηλό 4,5 ετών οι όγκοι συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στα ανταλλακτήρια

Η δραστηριότητα στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια τον περασμένο μήνα, επεκτείνοντας την υποτονικότητα στα γραφεία συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, καθώς η αστάθεια που πυροδοτήθηκε από τη δικαστική νίκη της Grayscale Investments επί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ απέτυχε να προκαλέσει ιδιαίτερη κινητικότητα για σημαντικό διάστημα.

Ο όγκος των συναλλαγών spot σε κεντρικά ανταλλακτήρια μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με πτώση 7,78% στα 475 δισεκατομμύρια
δολάρια, το λιγότερο από τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με την CCData.

Ο όγκος των παραγώγων μειώθηκε πάνω από 12% στα 1,62 τρισεκατομμύρια δολάρια, το δεύτερο χαμηλότερο από το 2021, και το μερίδιο των παραγώγων στη συνολική δραστηριότητα της αγοράς συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα στο 77,3%.

Η πτώση δημιουργεί ένα περιβάλλον πρόκλησης για τα ανταλλακτήρια και τους διαμορφωτές των τάσεων της αγοράς, οι οποίοι, όπως επισημαίνει το CoinDesk, βιώνουν δύσκολες στιγμές από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX του Sam Bankman-Fried τον περασμένο Νοέμβριο. Η κατάρρευση μείωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα κεντρικά ανταλλακτήρια, καθώς και το βάθος της αγοράς. Σύμφωνα με το Bloomberg, το περιθώριο κέρδους των market makers έχει μειωθεί κατά 30% μετά την κατάρρευση της FTX.

«Ο συνδυασμένος όγκος συναλλαγών spot και παραγώγων σε κεντρικά ανταλλακτήρια μειώθηκε 11,5% στα 2,09 τρισεκατομμύρια δολάρια καθώς η αστάθεια μετά τη νίκη της Grayscale επί της SEC απέτυχε να μεταφραστεί σε όγκους συναλλαγών σε κεντρικά ανταλλακτήρια», ανέφερε η CCData. Όπως συμπλήρωσε, ο χαμηλός όγκος συναλλαγών καταδεικνύει ότι «η αγορά αυτή τη στιγμή καθοδηγείται από κερδοσκοπία».

Χαμένοι και κερδισμένοι

Τα στοιχεία για τον όγκο των συναλλαγών θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα αν δεν υπήρχε η σύντομη άνοδος της μεταβλητότητας στις 17 Αυγούστου και στο τέλος του μήνα. Το Bitcoin υποχώρησε πάνω από 10% στα 25.000 δολάρια την παραπάνω ημερομηνία, ακολουθώντας την μη διάθεση για ανάληψη κινδύνου στις παραδοσιακές αγορές. Η τιμή αυξήθηκε για λίγο στα 28.000 δολάρια στις 29 Αυγούστου, επικροτώντας τη νομική νίκη της Grayscale επί της SEC.

Μεταξύ των ανταλλακτηρίων, το μερίδιο αγοράς spot της Binance συρρικνώθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα στο 38,5%, το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2022. Το μερίδιό της σε παράγωγα μειώθηκε στο 53,5%, το πιο αδύναμο από τον Ιούνιο του 2022. Ωστόσο, το ανταλλακτήριο διατήρησε την πρώτη θέση, καταγράφοντας 183 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών spot και 865 δισ. δολάρια σε παράγωγα. Τον Ιούνιο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατηγόρησε την Binance για παραβίαση της νομοθεσίας περί τίτλων.

Αντίθετα, το μερίδιο της Huobi στην παγκόσμια δραστηριότητα spot αγοράς αυξήθηκε κατά 2,26% και αντιπροσώπευε το 6,09% του συνολικού όγκου της σχετικής αγοράς. Αυτό το έκανε το δεύτερο μεγαλύτερο κεντρικό ανταλλακτήριο spot σε όγκο.
Στα παράγωγα, η Bitget και η Bybit είδαν τα μερίδιά τους στη συνολική δραστηριότητα να αυξάνονται σε 8,66% και 12,7%, αντίστοιχα.

Ο συνολικός όγκος παραγώγων κρυπτονομισμάτων στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγο, που θεωρείται ενδεικτικός για τη θεσμική δραστηριότητα, αυξήθηκε 4,51% στα 41,9 δισεκατομμύρια δολάρια, με τους όγκους για Ethereum να αγγίζουν το ιστορικό υψηλό των 365 εκατομμυρίων δολαρίων. Νατάσα Παπαδημητροπούλου Cryptoκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
se-chamilo-45-eton-oi-ogkoi-synallagon-kryptonomismaton-sta-antallaktiria.htm
Τυχαία Θέματα