Πτωτικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια - Πιέσεις στις κινεζικές μετοχές

Σε ήπια πτωτικό έδαφος κινούνται σήμερα (13/5) οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, με τις κινεζικές αγορές να καταγράφουν έντονες διακυμάνσεις λόγω των αμφιλεγόμενων ενδείξεων για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Παράλληλα, οι επενδυτές είναι πιο προσεκτικοί ενόψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα.

Οι κινεζικές μετοχές υπέστησαν πιέσεις από την προοπτική για περισσότερους εμπορικούς δασμούς των ΗΠΑ εναντίον της

χώρας. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται να επιβάλει δασμούς εισαγωγής σε αρκετούς βασικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων και της τεχνολογίας ηλιακής ενέργειας.

Ωστόσο, ένα ράλι στις κινεζικές μετοχές ακινήτων βοήθησε να «απορροφηθεί» μεγάλο μέρος των απωλειών, καθώς το Πεκίνο σηματοδότησε περισσότερη στήριξη για τον τομέα. Πτωτικές τάσεις για τους βασικούς δείκτες, οι οποίοι συνέχισαν να διαπραγματεύονται κάτω από τα υψηλά 7-8 μηνών που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Νέα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός του κινεζικού δείκτη τιμών καταναλωτή επιταχύνθηκε τον Απρίλιο, σηματοδοτώντας μία ενίσχυση στις δαπάνες. Ωστόσο, αυτό αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη συρρίκνωση του πληθωρισμού του κινεζικού δείκτη τιμών παραγωγού για 19ο συνεχόμενο μήνα.

Στις συναλλαγές της Δευτέρας, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 0,21% στις 38.177,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX 200 χάνει 0,07% στις 7.743,20 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στις 3.155 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται πτωτικά κατά 0,40% στις 9.692,25 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi καταγράφει απώλειες 0,26% στις 2.720,57 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,67% στις 19.090 μονάδες.

#ασιατικές_αγορές
Keywords
Αναζητήσεις
ptotikes-taseis-sta-asiatika-chrimatistiria---pieseis-stis-kinezikes-metoches.htm
Τυχαία Θέματα
Πτωτικές, - Πιέσεις,ptotikes, - pieseis