Αδυνατεί να συνέλθει πειστικά, αλλά με… θετικούς οιωνούς το Bitcoin

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων την Κυριακή (12/5), με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες σε φάση ενοποίησης, με τους επενδυτές να περιμένουν να δουν αν θα ξεκινήσει σύντομα νέο ανοδικό ράλι.

Όλες οι προσπάθειες για ένα διαρκές ράλι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πέσει στο κενό, με το τελευταίο παράδειγμα να έρχεται την Παρασκευή με το Βitcoin να υποχωρεί σχεδόν 5% από τα 63.000 δολάρια σε λίγο πάνω από τα 60.000 δολάρια, εν μέσω αποθαρρυντικών προσδοκιών για τον πληθωρισμό και επιθετικών σχολίων από τους αξιωματούχος της Federal

Reserve.

Η δραστηριότητα του Blockchain δείχνει επίσης χαμηλή συμμετοχή, με τις συναλλαγές στο δίκτυο Bitcoin να πέφτουν κατακόρυφα και το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum, να γίνεται πληθωριστικό.

Η τρέχουσα κατάσταση, όμως, δεν είναι άγνωστη για την αγορά, επισημαίνει το CoinDesk. Όπως σημειώνει, μοιάζει με τη δράση από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν το Βitcoin είχε κολλήσει στο εύρος των 25.000-30.000 δολαρίων για ένα «βασανιστικό» εξάμηνο. Τελικά, τα κρυπτονομίσματα μπόρεσαν να διατηρήσουν ένα ράλι πολλών μηνών, με το Bitcoin να αγγίζει τελικά το υψηλό όλων των εποχών τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

«Το Bitcoin βρίσκεται στη φάση της “βαρεμάρας μέχρι θανάτου”», έγραψε ο Charles Edwards, ιδρυτής του crypto hedge fund Capriole Investment στο X.

Αυτή η περίοδος ενοποίησης θα μπορούσε να διαρκέσει από έναν έως έξι μήνες, εξήγησε, κατά τη διάρκεια της οποίας το δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα είναι περιορισμένο σε εύρος τιμών με χαμηλή μεταβλητότητα έως ότου οι συμμετέχοντες στην αγορά χάσουν την υπομονή τους. Το συναίσθημα θα είναι το πιο αρνητικό λίγο πριν τελειώσει αυτή η διόρθωση, πρόσθεσε και θα ακολουθήσει ένα μεγάλο ράλι.

Ο εν λόγω… πάτος μπορεί να είναι κοντά, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Santiment.

«Οι traders δείχνουν αδύναμο ενδιαφέρον για την τελευταία οπισθοχώρηση του Βitcoin», επεσήμανε η Santiment. «Γενικά, η έλλειψη πίστης των επενδυτών είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι οι τιμές βρίσκονται κοντά στο κάτω μέρος», συμπλήρωσε.

Οι αναλυτές του Bitfinex σημείωσαν ότι η πρόσφατη αδυναμία του Βitcoin συνέβη εν μέσω της αυξανόμενης αύξησης του αμερικανικού δολαρίου, με τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων να μετριάζονται, και είπε ότι η ηρεμία θα μπορούσε να συνεχιστεί στις αρχές του καλοκαιριού.

«Αναμένουμε ότι η αγορά θα παραμείνει αβέβαιη βραχυπρόθεσμα σε ένα περιβάλλον χαμηλής μεταβλητότητας έως ότου πραγματοποιηθεί η τρέχουσα μείωση του QT (ποσοτικής σύσφιξης) τον Ιούνιο». Η Federal Reserve ανακοίνωσε σχέδια να περιορίσει τον ρυθμό της απορροής του ισολογισμού της από τον επόμενο μήνα, κάτι που θα επηρεάσει θετικά τη ρευστότητα σε δολάρια, ωφελώντας θετικά περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν ρίσκο, όπως τα κρυπτονομίσματα που είναι ευαίσθητα στο παγκόσμιο περιβάλλον ρευστότητας.

Ωστόσο, η πτώση του δολαρίου από την κορύφωση έξι μηνών την περασμένη εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση της Fed και την έκθεση για τις αδύναμες θέσεις εργασίας, που συνέπεσε με το Βitcoin να ανακάμπτει από κοντά στα 56.000 δολάρια, ήταν ένα σημείο καμπής στην τάση και ένα ασθενέστερο δολάριο που θα μπορούσε να υποστηρίξει το επόμενο σκέλος του ράλι κρυπτογράφησης.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει ηρεμήσει σημαντικά τις τελευταίες 24 ώρες, σταματώντας την… κατρακύλα που είδε την τιμή του Bitcoin να καταγράφει ξαφνική διόρθωση, πέφτοντας κάτω από τα 61.000 δολάρια, χάνοντας περίπου 3,5% σε μια μέρα.

Αυτό προφανώς είχε να κάνει με δήλωση εκπροσώπου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ο οποίος είπε ότι μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε περικοπές επιτοκίων.

Η αγορά έχει ηρεμήσει από τότε και φαίνεται ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας.

Οι «ταύροι» προσπάθησαν ακόμη και μια ανάκαμψη, αλλά σταμάτησε γρήγορα στα 61.400 δολάρια, όταν οι «αρκούδες» παρενέβησαν και ώθησαν την τιμή στα 61.000 δολάρια, όριο λίγο πάνω από το οποίο διαπραγματεύεται περίπου τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις πρόσφατες μειώσεις, ο δείκτης Fear and Greed εξακολουθεί να επισημαίνει ότι η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση «απληστίας».

To Ethereum διαπραγματεύεται τώρα κάτω από το κρίσιμο ψυχολογικό επίπεδο των 3.000 δολαρίων και είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν οι αγοραστές θα μπορέσουν να το ανεβάσουν ξανά σύντομα.

Το βράδυ της Κυριακής, το Βitcoin ενισχύεται 0,18% στα 61.305,45 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,21% στα 2.924,73 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει πτώση 0,71% στα 145,09 δολάρια, ενώ το Cardano χάνει 0,70% στο 0,43785781 δολάριο.

Το Polkadot καταγράφει πτώση 0,66% στα 6,69 δολάρια, το Dogecoin πέφτει 2,62% στο 0,14119419 δολάριο και το Shiba Inu πέφτει 1,46% στο 0,00002243 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#Bitcoin #ethereum #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
adynatei-na-synelthei-peistika-alla-me-thetikous-oionous-to-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα
Αδυνατεί, Bitcoin,adynatei, Bitcoin