Ο αμερικανικός πληθωρισμός δεν… συγκίνησε για πολύ τα κρυπτονομίσματα

Αρνητικό κλίμα επικρατεί την Πέμπτη (13/7) στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να αντιδρά θετικά στην ηπιότερη ανάγνωση για τον αμερικανικό πληθωρισμό μια μέρα πριν, αλλά να υποχωρεί σύντομα ξανά πολύ κάτω από τα 31.000 δολάρια, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του μήνα.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ανέβηκε την ώρα αμέσως μετά την κυκλοφορία του ΔΤΚ, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 3%, χαμηλότερα από το αναμενόμενο και από 4% τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι επενδυτές έχασαν γρήγορα τον ενθουσιασμό τους.

Στοιχεία on-chain σήμερα

το πρωί που έδειξαν δύο πορτοφόλια, τα οποία φαίνεται ότι ανήκουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και συνδέονται με κατασχεθέντα Βitcoin από το marketplace του Silk Road, να μετακινούν 9.825 Βitcoin (301 εκατομμύρια δολάρια) σε τρεις συναλλαγές μπορεί να αντιστάθμισαν τη θετική έκθεση πληθωρισμού.

Το Βitcoin διαπραγματεύεται σε εύρος μεταξύ 30.000 και 31.000 δολαρίων για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις 20 Ιουνίου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για νέες αυξήσεις επιτοκίων που θα μπορούσαν να ρίξουν την οικονομία σε απότομη ύφεση. Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα, αφού έκαναν παύση της μακροχρόνιας νομισματικής επιθετικότητας τον Ιούνιο.

Αυτές οι ανησυχίες και τα μακροοικονομικά δεδομένα που συχνά προκαλούν σύγχυση έχουν καταπνίξει την ευφορία που είχε αυξηθεί νωρίτερα τον Ιούνιο μετά την αίτηση της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, και άλλων κολοσσών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για ETF bitcoin. Η SEC, η οποία έχει απορρίψει πολλές τέτοιες αιτήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, είναι απίθανο να καταλήξει σε απόφαση σύντομα, αφήνοντας τις αγορές ασαφείς για τον επόμενο καταλύτη τιμών.

Ωστόσο, το συναίσθημα έχει γίνει ανοδικό με δύο σημαντικές ερευνητικές ομάδες την περασμένη εβδομάδα να εκτιμούν ότι το BTC θα μπορούσε να εκτιναχθεί στα 120.000 δολάρια ή υψηλότερα μέχρι το τέλος του 2024 και άλλα σημάδια, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη αγοράς Βitcoin του CoinDesk να δείχνουν ανοδικά.

Σε ένα μήνυμα Telegram στο CoinDesk, ο Strahinja Savic, επικεφαλής δεδομένων και ανάλυσης στην πλατφόρμα κρυπτογράφησης FRNT Financial που εδρεύει στο Τορόντο, σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η προσφορά BTC που παραμένει αμετάβλητη για περισσότερο από ένα χρόνο έχει φτάσει στο ιστορικό της υψηλό σχεδόν 70%.

Το Ethereum ανέβηκε επίσης μετά την κυκλοφορία του ΔΤΚ, πριν πέσει και πλέον διαπραγματεύεται κάτω από τα 1.900 δολάρια. Στα «κόκκινα» κινούνται και τα περισσότερα άλλα κρυπτονομίσματα.

Ο δείκτης Crypto Market Index, ένας δείκτης μέτρησης της απόδοσης των αγορών κρυπτογράφησης, ήταν μειωμένος κατά 1,9%.

Συνολικά, η ανακοίνωση του ΔΤΚ φαίνεται ότι δεν άλλαξε ιδιαίτερα την εικόνα της αγοράς. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνει το CryptoPotato, αυτές οι παρατεταμένες περίοδοι διαπραγμάτευσης περιορισμένου εύρους τείνουν να είναι πρόδρομοι για μεγαλύτερες κινήσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Bitcoin υποχωρεί 0,80% στα 30.572,50 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,45% στα 1.882,73 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana υποχωρεί 0,49% στα 22,41 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 1,39% στο 0,28940000 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 0,23% στα 5,25 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 0,02% στο 0,06534403 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 0,18% στο 0,00000753 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα