Νεκροί 1.500 μαχητές της Χαμάς μέσα στο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (10/10) ότι έχει ανασύρει τα πτώματα περίπου 1.500 ενόπλων μαχητών της Χαμάς εντός του Ισραήλ.

Ο αριθμός αυτός δείχνει το μέγεθος της επίθεσης της Χαμάς το περασμένο Σάββατο (7/10). Τα πτώματα βρέθηκαν κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς βρέθηκαν σε εκείνο το σημείο οι 1.500 σοροί.

Επιβεβαιώθηκε ακόμα από τη μεριά του

Ισραήλ ότι ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών από την επίθεση της Χαμάς είναι 900 ενώ τόνισε ότι οι IDF έχουν ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο του φράχτη στα σύνορα με τη Γάζα.

Πρακτικά μετά την επιβεβαίωση από τις IDF για τις 1.500 σορούς ενόπλων της Χαμάς, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων και από τις δύο πλευρές μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης ανεβαίνει σε 3.100.

Απειλές Χαμάς

Η Χαμάς απείλησε το βράδυ της Δευτέρας ότι θα εκτελεί έναν Ισραηλινό αιχμάλωτο κάθε φορά που το Ισραήλ βομβαρδίζει ένα παλαιστινιακό σπίτι χωρίς προειδοποίηση, την ώρα που το Ισραήλ επέβαλε αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας τους φόβους ότι σχεδιάζει χερσαία επίθεση.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αμπού Ουμπάιντα απείλησε τη Δευτέρα να σκοτώσει Ισραηλινούς που βρίσκονται μεταξύ των δεκάδων αιχμαλώτων. Είπε ότι η Χαμάς θα εκτελούσε έναν Ισραηλινό αιχμάλωτο για κάθε ισραηλινό βομβαρδισμό ενός σπιτιού πολιτών χωρίς προειδοποίηση και θα μετέδιδε την εκτέλεση.

Μηνύματα να εγκαταλείψουν τη Γάζα

Οι Παλαιστίνιοι ανέφεραν ότι έλαβαν κλήσεις και ηχητικά μηνύματα κινητών τηλεφώνων από Ισραηλινούς αξιωματικούς ασφαλείας που τους έλεγαν να εγκαταλείψουν περιοχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά εδάφη της Γάζας και προειδοποιούσαν ότι ο στρατός θα επιχειρούσε εκεί.

Ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ είπε ότι τα στρατεύματα είχαν ανακτήσει τον έλεγχο των κοινοτήτων εντός του Ισραήλ στα νότια της χώρας που είχαν καταληφθεί, αλλά οι μεμονωμένες συγκρούσεις συνεχίστηκαν καθώς ορισμένοι ένοπλοι παρέμειναν ενεργοί.

Σειρήνες που προειδοποιούσαν για εισερχόμενες εκτοξεύσεις ρουκετών ακούστηκαν σε ισραηλινές κοινότητες κοντά στα σύνορα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ανακοίνωση ότι 300.000 έφεδροι επιστρατεύτηκαν μέσα σε μόλις δύο ημέρες ενίσχυσε τις εικασίες ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να σχεδιάζει μια χερσαία επίθεση στη Γάζα, ένα έδαφος που εγκατέλειψε σχεδόν δύο δεκαετίες πριν.

«Ποτέ δεν έχουμε επιστρατεύσει τόσους έφεδρους σε τέτοια κλίμακα», δήλωσε ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι. «Προχωράμε στην επίθεση», πρόσθεσε.

Η Ουάσιγκτον - η οποία παρέχει στο Ισραήλ στρατιωτική βοήθεια 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο - δήλωσε ότι στέλνει νέες προμήθειες αεράμυνας, πυρομαχικά και άλλη βοήθεια ασφαλείας στο Ισραήλ.

Ο ανώτατος στρατηγός των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε το Ιράν να μην εμπλακεί στην κρίση και είπε ότι δεν επιθυμεί να διευρυνθεί η σύγκρουση. Το Ιράν δεν κρύβει την υποστήριξή του στη Χαμάς και επικρότησε την επίθεση του Σαββατοκύριακου, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.

ΙσραήλΝΕΚΡΟΙΧαμάς
Keywords
Αναζητήσεις
nekroi-1500-machites-tis-chamas-mesa-sto-israil.htm
Τυχαία Θέματα