Δυναμικό...lead in στο debate του β’γύρου από Μπακογιάννη και Δούκα

Δυναμικά ξεκίνησε η μάχη του β΄γύρου στο δήμο Αθηναίων, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Χάρης Δούκας.

Ο νυν δήμαρχος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το «πολυπόθητο» 43% που θα του εξασφάλιζε εκλογή από την πρώτη Κυριακή, ενώ ο Χάρης Δούκας έκανε την έκπληξη και τερμάτισε δεύτερος στην κούρσα.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ άφησε πίσω του τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Νίκο Σοφιανό του ΚΚΕ,

παρότι στις δημοσκοπήσεις εμφανιζόταν ως τέταρτος.

Πέτυχε, ωστόσο, την ανατροπή και τώρα θέλει να συσπειρώσει στο πλευρό του όλους τους ψηφοφόρους που δεν επιθυμούν την επανεκλογή Μπακογιάννη.

Ο κ. Μπακογιάννης, όμως, μπαίνει στη μάχη της δεύτερης Κυριακής με ισχυρό ποσοστό 41% που εξασφάλισε στην πρώτη κάλπη.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε έτοιμος να πείσει τους Αθηναίους να τον εμπιστευθούν για δεύτερη φορά.

Ο Χάρης Δούκας από τη μεριά του έθεσε το δίλημμα της δεύτερης κάλπης, λέγοντας πως «ή θα συνεχίσουμε με τη δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα και μας φορτώνει με νέα ή όλοι μαζί θα αλλάξουμε την πόλη βελτιώνοντας τη ζωή μας».

Ο Χάρης Δούκας θα έχει στο πλευρό του τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος δήλωσε ανοιχτά πως θα τον στηρίξει ώστε να μην επανεκλεγεί ο Κώστας Μπακογιάννης. Δούκας και Ζαχαριάδης απευθύνουν μαζί κάλεσμα συσπείρωσης στους προοδευτικούς ψηφοφόρους για αλλαγή στη διοίκηση του δήμου της Αθήνας.

Στο κάλεσμα αυτό, πάντως, δεν ανταποκρίθηκε το ΚΚΕ και ο υποψήφιός του, Νίκος Σοφιανός, ο οποίος είπε πως καλεί τους ψηφοφόρους του να ρίξουν άκυρο ή να κάνουν αποχή.

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο πλαίσιο της «θωράκισής» του απέναντι στο μέτωπο που διαμορφώνεται ζήτησε τη διεξαγωγή debate. Ο Χάρης Δούκας ανταποκρίθηκε άμεσα και το ραντεβού ορίστηκε για την Τετάρτη στις 21.30 το βράδυ στην ΕΡΤ.

Πριν φτάσουμε βέβαια εκεί προηγήθηκαν εκατέρωθεν δηλώσεις με καρφιά και αιχμές.

Αρχικά, ο Χάρης Δούκας σχολίασε πως καλωσορίζει την πρόταση Μπακογιάννη για debate «με καθυστέρηση ενός γύρου».

Ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε πως ο αντίπαλός του ψεύδεται και πως δεν ήταν δίκη του η ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έγινε τηλεμαχία στον α’ γύρο.

«Πρέπει να είναι σαφές ότι ο γόνιμος και χρήσιμος διάλογος απαιτεί αλήθεια, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα. Δυστυχώς λίγα 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του debate ο κ. Δούκας ξεκινά με ένα μεγάλο ψέμα…», σημειώνουν από το επιτελείο του Κώστα Μπακογιάννη.

Η ομάδα του Χάρη Δούκα επανήλθε τονίζοντας ότι «στις 27 Σεπτεμβρίου ο κ. Δούκας είχε αποστείλει εκ νέου ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Ζούλα και την ΕΡΤ στην οποία ξεκαθάριζε ότι θα συμμετείχε σε οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση ανταλλαγής απόψεων και ζητούσε επιτακτικά από την ΕΡΤ να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία το συντομότερο δυνατό. Σε αυτό το αίτημα ο κ. Μπακογιάννης δεν τοποθετήθηκε ποτέ».

Κάπως έτσι ξεκίνησε η «μονομαχία» Μπακογιάννη- Δούκα στην Αθήνα που παρουσιάζει ασφαλώς πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τους υποψηφίους να θέλουν να κινητοποιήσουν περισσότερους ψηφοφόρους. Η αποχή στον πρώτο γύρο της Αθήνας άγγιξε το 70% και συνεπώς θεωρούν και οι δύο «μονομάχοι» πως υπάρχει δεξαμενή από την οποία μπορούν να αντλήσουν ψήφους που θα κάνουν τη διαφορά.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΜπακογιάννηςΔούκαςεκλογέςΑθήνα
Keywords
Αναζητήσεις
dynamikolead-in-sto-debate-tou-vgyrou-apo-bakogianni-kai-douka.htm
Τυχαία Θέματα