Κρυπτονομίσματα: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2020 η συγκέντρωση κεφαλαίων

Έρευνα της εταιρείας Messari που ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα αποκάλυψε ότι η συγκέντρωση κεφαλαίων στον τομέα της κρυπτογράφησης το τρίτο τρίμηνο του 2023 μειώθηκε σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση State of Crypto Fundraising, το τελευταίο τρίμηνο καταγράφηκαν νέα χαμηλά τόσο σε ποσά χρηματοδότησης όσο και σε συναλλαγές. Η συνολική χρηματοδότηση για

το τρίτο τρίμηνο ήταν κάτω από τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε 297 συναλλαγές, κάτι που μεταφράζεται σε πτώση 36% και στις δύο κατηγορίες σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Οι ερευνητές της Messari διαπίστωσαν ότι η πλειονότητα των συμφωνιών στο τρίτο τρίμηνο ήταν συγκεντρωμένη σε γύρους πρώιμου σταδίου: επενδύσεις pre-seed, seed και series A.

Οι early-stage συμφωνίες αυξήθηκαν σε μερίδιο 48% των συμφωνιών το τρίτο τρίμηνο του 2023 από 37% το 4ο τρίμηνο του 2020, ενώ οι συμφωνίες μεταγενέστερου σταδίου (later-stage) – series Β και άλλοι γύροι – υποχώρησαν στο 1,4% από 8% την ίδια περίοδο. Η Messari σημείωσε ότι η εξέλιξη δείχνει μια επιφυλακτική στρατηγική λόγω bear market από την πλευρά των επενδυτών, καθώς προσπαθούν να χρηματοδοτήσουν έργα που μπορούν να αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη όταν η αγορά κρυπτογράφησης κινείται σε θετική κατεύθυνση.

Επιπλέον, οι στρατηγικές συμφωνίες χρηματοδότησης αυξάνονται εν μέσω της bear market. Τέτοιοι γύροι έλαβαν σημαντική χρηματοδότηση από εταιρικές και ιδιωτικές συμφωνίες. Το συνολικό μερίδιο χρηματοδότησης για στρατηγικές συμφωνίες αυξήθηκε στο 22% το τρίτο τρίμηνο του 2023 από 0,2% το 4ο τρίμηνο του 2021.

Το DeFi και το gaming μεταξύ των πιο χρηματοδοτούμενων τομέων το τρίτο τρίμηνο
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του κλάδου, οι τομείς των υποδομών αλυσίδας (chain infrastructure), των παιχνιδιών (gaming) και της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) αναδείχθηκαν ως οι πιο καλά χρηματοδοτούμενοι το τρίτο τρίμηνο. Η chain infrastructure κατέγραψε το μεγαλύτερο μερίδιο κεφαλαίου με 18%, ενώ η DeFi κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό συμφωνιών και ο τομέας των παιχνιδιών έλαβε περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις.

«Ο τομέας των υπηρεσιών, που ορίζεται από συμπληρωματικές επιχειρηματικές λειτουργίες, όπως το μάρκετινγκ, η ασφάλεια και οι νομικές υπηρεσίες, ήταν ο μόνος άλλος τομέας με μέσο όρο χρηματοδότησης άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους 12 μήνες. Ενώ άλλοι τομείς είναι σημαντικοί για την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρυπτογράφησης στο σύνολό της, αυτοί οι τέσσερις τομείς συνεχίζουν να προσελκύουν την πλειονότητα της προσοχής των επενδυτών», σημειώνει η Messari. «Οι επενδυτές κινούνται με στρατηγική περιμένοντας τον ανοδικό κύκλο, εστιάζοντας σε πρότζεκτ που μπορούν να αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη», συμπληρώνει.

κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
kryptonomismata-sto-chamilotero-epipedo-apo-to-2020-i-sygkentrosi-kefalaion.htm
Τυχαία Θέματα