Κουρέτας: Ο κ. Αγοραστός αποφεύγει τον διάλογο- Εμφανίζεται με ΜΑΤ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας μίλησε την Παρασκευή (13/10) στο MEGA για τις καταστροφές στη Θεσσαλία, τις ελλείψεις, τις ανάγκες του τόπου και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στο περιβόητο debate μεταξύ εκείνου και του κ. Αγοραστού, το οποίο δεν έγινε ποτέ.

«Η ΕΡΤ μας είχε προσκαλέσει την Τρίτη για μία συνάντηση και κάθισαν

οι συνεργάτες μου και οι συνεργάτες του κ. Αγοραστού και καθόρισαν μέχρι την Πέμπτη το πρωί να είναι η τελική ώρα. Δεν ανταποκρίθηκαν, και μάλιστα έδωσα στη δημοσιότητα τα SMS της ΕΡΤ που έλεγαν ότι ο κ. Αγοραστός δεν ανταποκρίθηκε. Χθες το πρωί πήραμε μία καινούρια πρόσκληση να πάμε στο δημόσιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ όπου θα περιμένω τον άνθρωπο να μιλήσουμε και αν δεν έρθει θα είναι κενή η θέση του. Νομίζω ότι πρέπει να έρθει να κουβεντιάσουμε. Βλέπω ότι αποφεύγει τον διάλογο. Εγώ εμφανίζομαι με το ποδήλατο μέσα στην πόλη, εκείνος εμφανίζεται με τα ΜΑΤ, με τον κ. Αυγενάκη», είπε αρχικά.

Για τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη σχολίασε πως «αυτή η παρέμβαση είναι εκτροπή και δεν πρέπει να γίνεται σε χώρες που ανήκουν στον δυτικό κόσμο. Υπάρχει περίπτωση εάν εκλεγώ να πάω πίσω τις αποζημιώσεις επειδή δεν ανήκω στην ίδια παράταξη που ανήκει ο κ. Αυγενάκης; Πίστευα ότι αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει. Με θλίβει ως πρόσωπο αυτό που κάνει ο κ. Αυγενάκης. Λένε για μένα ότι είμαι κατά της επιχειρηματικότητας. Έχω κερδίσει και βραβείο για την επιχειρηματικότητα».

Για τις αποζημιώσεις: «Έφεραν μια ολλανδική εταιρεία, και μόλις παραδόθηκε η έκθεση αμέσως η ολλανδική εταιρεία εξαφανίστηκε γιατί μιλούσε για σοβαρές παραλείψεις του κ. Αγοραστού, για αποκατάσταση που θα κόστιζε 660 εκ. ευρώ, για κατάσταση που υπάρχει στα χωριά με το νερό σύμφωνα με τη μελέτη να κάνει να φύγει 574 ημέρες κι το οποίο θα στραγγίξει στον Παγασητικό και θα γίνει μία νεκρή θάλασσα. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι αποζημιώσεις θα πάρουν, πότε θα ξανακαλλιεργήσουν. Υπάρχει αυτή η έκθεση. Πώς γίνεται ταυτόχρονα να αφαιρούν από έναν άνθρωπο τις αρμοδιότητες, να τον στηρίζουν; Είναι αντιφατικό. Υποβαθμίζεται ο θεσμός».

Και πρόσθεσε ο κ. Κουρέτας: «υπάρχει ένα ψηφισμένο κείμενο για αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία το οποίο είχε δεσμευμένα χρήματα. Αυτά θα τρέξουν πολύ πιο γρήγορα. Ο κ. Αγοραστός δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει κλιματική αλλαγή. Δεν έχει αντιληφθεί τις αλλαγές που έχουν γίνει στο κλίμα γι΄αυτό δεν έχει υλοποιήσει τα έργα. Για εμάς είναι κρίσιμα και έχουν προτεραιότητα αυτά τα έργα».

ΚουρεταςθεσσαλίαεκλογέςΑγοραστός
Keywords
Αναζητήσεις
kouretas-o-k-agorastos-apofevgei-ton-dialogo--emfanizetai-me-mat.htm
Τυχαία Θέματα