Η ολλανδική κυβέρνηση στηρίζει τη Shell για μείωση εκπομπών άνθρακα

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα στηρίξει τη Shell στις προσπάθειές της να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στη χώρα.

Θα προσφέρει μεταξύ άλλων οικονομική υποστήριξη και βελτιωμένες διαδικασίες αδειοδότησης για εγκαταστάσεις δέσμευσης και αποθήκευσης υδρογόνου και άνθρακα.

Η Shell (SHEL) υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση που στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές CO2 της εταιρείας από τα εργοστάσιά της στην Ολλανδία κατά 3,9 εκατομμύρια τόνους

το 2030 (σε σχέση με τα επίεδα του 2020), που ισοδυναμεί με το 20% των συνολικών μειώσεων της ολλανδικής βιομηχανίας.

Θα χρειαστεί μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ή υδρογόνο με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και CCS για να επιτευχθούν οι περικοπές και η συμφωνία περιγράφει τρόπους υποστήριξης της Shell (SHEL) σε αυτούς τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της «οικονομικής υποστήριξης μέσω γενικών χρηματοοικονομικών μηχανισμών, τόνωσης της ζήτησης για βιώσιμα προϊόντα, έγκαιρη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις αιτήσεις αδειών, προώθηση της έγκαιρης διαθεσιμότητας προσιτών φορέων ενέργειας και της απαιτούμενης υποδομής για αυτούς τους φορείς».

Η Shell διαχειρίζεται το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ευρώπης και ένα μεγάλο χημικό εργοστάσιο στην περιοχή του λιμανιού του Ρότερνταμ.

Shell άνθρακας
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα