Συνεχίζεται η άνοδος στις ευρωαγορές, με ώθηση από τις τράπεζες

Με κέρδη έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στη συνεδρίαση της Μεγάλης Παρασκευής (14/4), λαμβάνοντας ώθηση από τη σημαντική άνοδο που σημειώθηκε στον τραπεζικό κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ανέβηκε κατά 0,58% στις 466,91 μονάδες. Παράλληλα, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,50% στις 15.807,50 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,53% στις 7.519,61 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,39% στις 7.873,90 μονάδες.

Τέλος, στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο

0,89% στις 27.872,24 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 απέσπασε 0,57% στις 9.362,90 μονάδες.

Ο «πρωταγωνιστής» της σημερινής ημέρας δεν ήταν άλλος από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος σημείωσε άνοδο της τάξης του 3%, μετά τα αποτελέσματα σημαντικών τραπεζών στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές «στοιχηματίζουν» για τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, με τις μετρήσεις να δείχνουν μια άνοδο των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές δίνουν πιθανότητα 82% περίπου, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

«Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία αύξηση των επιτοκίων, δεδομένου ότι οι αντίθετοι άνεμοι που αντιμετωπίζει ο καταναλωτικός τομέας εντείνονται και οι πληθωριστικές πιέσεις μειώνονται», δήλωσε ο Knightley.

Παράλληλα, αναφορικά με την ΕΚΤ, η Capital Economics σημειώνει σε νέα της ανάλυση ότι η κορύφωση των επιτοκίων της θα βρεθεί στο 4%, παρά τις αναταράξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Οι αναλυτές του οίκου σημείωσαν ότι «αν και υπήρξαν σημαντικές εκροές τραπεζικών καταθέσεων τους πέντε μήνες που έληξαν τον Φεβρουάριο, αυτό οφειλόταν στα υψηλότερα επιτόκια και όχι στην απώλεια εμπιστοσύνης στις τράπεζες. Οι εκροές καταθέσεων αντισταθμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από εισροές σε ομόλογα που εκδίδουν οι τράπεζες».

ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣΆνοδοςΤΡΑΠΕΖΕΣκέρδη
Keywords
Τυχαία Θέματα