UBS: «Βλέπει» περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου-Οι προβλέψεις για το ευρώ

Συνέχεια στην αποδυνάμωση του δολαρίου και σταθερότητα για το ευρώ αναμένει η UBS, σε έκθεσή της σχετικά με την αγορά των νομισμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες το δολάριο έχει βρεθεί στο επίκεντρο νέων πιέσεων, οι οποίες φυσικά εντάθηκαν από τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που έδειξαν επιβράδυνση του στο 5% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του ελβετικού οίκου, αν και ο επόμενος μήνας ίσως δείξει

μια νέα πορεία, οι εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας αντικατοπτρίζουν σε γενικές γραμμές την τάση του νομίσματος.

Η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ελβετικού φράγκου χαμηλότερα του κρίσιμου επιπέδου στήριξης του 0,90 ή το σπάσιμο της ζώνης αντίστασης του ευρώ σε σχέση με το δολάριο του 1,10 σηματοδοτεί ότι οι αγορές ετοιμάζονται να ρευστοποιήσουν περισσότερα δολάρια.

Στο μεταξύ, το τέλος της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και οι προοπτικές για αδύναμη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, θα οδηγήσουν χαμηλότερα το δολάριο έναντι των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών.

Σταθερό το ευρώ

Στον αντίποδα, το κοινό νόμισμα στην ευρωζώνη, το οποίο έφτασε σε νέο υψηλό τις προηγούμενες ημέρες, φαίνεται πως θα διατηρήσει τη σταθερότητά του.

Σε γενικές γραμμές, οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας αναμένουν μια μέτρια ανατίμηση του ευρώ τους επόμενους μήνες. Η έλλειψη προόδου στον πόλεμο στην Ουκρανία πιθανώς θα αποτρέψει οποιαδήποτε σημαντική ενίσχυση του κοινού νομίσματος βραχυπρόθεσμα.

UBSδολαριοευρώΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα