Η Νάντια Καλβίνο διάδοχος του Χόγιερ στην ΕΤΕπ

Η Νάντια Καλβίνο θα είναι η επόμενη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Στο περιθώριο του Ecofin που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (8/12) στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν να αναλάβει η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών τα ηνία της ΕΤΕπ.

Η επίσημη διαδικασία για τον διορισμό υποψηφίου για να διατελέσει νέος πρόεδρος της ΕΤΕπ για εξαετή θητεία θα ξεκινήσει τώρα στο διοικητικό συμβούλιο και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕπ. Η διαδικασία αναμένεται ότι θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, πριν από την επίσημη ημερομηνία έναρξης του νέου Προέδρου, που θα είναι η 1η Ιανουαρίου 2024.

Η Νάντια Καλβίνο, η οποία είναι πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ισπανίας και Υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Επιχειρήσεων, θα διαδεχθεί τον Βέρνερ Χόγιερ, του οποίου η δεύτερη θητεία στο τιμόνι της τράπεζας της ΕΕ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Η Ν. Καλβίνο υπηρέτησε μεταξύ 2014 και 2018 ως Γενική Διευθύντρια Προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΕΤΕπ, ο χρηματοοικονομικός βραχίονας της ΕΕ, είναι βασικός θεσμός για την ευρωπαϊκή οικονομία. Θα διαδραματίσει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στο μέλλον για τη χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, την παροχή οικονομικής υποστήριξης για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και επίσης την υποστήριξη του ρόλου της Ευρώπης στον κόσμο", δήλωσε η Νάντια Καλβίνο. "Με τιμά η εμπιστοσύνη και η υποστήριξη των Υπουργών που βρίσκομαι στο τιμόνι του Ομίλου ΕΤΕπ".

#Νάντια_Καλβίνο #Χόγιερ #ΕΤΕπ #προεδρος #Ecofin #αποφαση
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νάντια Καλβίνο, Χόγιερ, ΕΤΕπ,nantia kalvino, chogier, etep