Πρόσω ολοταχώς για εβδομαδιαία πτώση στο Χρηματιστήριο

Εντείνονται οι πτωτικές τάσεις στη Λεωφόρο Αθηνών, καθώς στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης της Παρασκευής (8/12) χάθηκε προσωρινά το μέχρι πρότινος ανθεκτικό σημείο στήριξης των 1.270 μονάδων. Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα έχουμε απώλειες σε εβδομαδιαία βάση.

Οι αγοραστές έδωσαν σημεία ζωής στα πρώτα λεπτά, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως τις 1.275 μονάδες. Γρήγορα, όμως, άλλαξε το κλίμα με τη μετοχή της HELLENiQ

ENERGY να ηγείται των απωλειών, στον απόηχο του placement για το 11% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η τιμή ανά μετοχή έκλεισε στα 7 ευρώ, ενώ υπήρξε υπερκάλυψη πάνω από 3 φορές στην τιμή αυτή. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να λάβει χώρα στις 12 Δεκεμβρίου. Σήμερα, ο τίτλος της HELLENiQ ENERGY καταγράφει πτώση 4,68% και διαπραγματεύεται στα 7,34 ευρώ.

Επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται και στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ειδικά μετά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας. H Κύκλος Χρηματιστηριακή εκτιμά πως η διακήρυξη φιλίας και καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας αναμένεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την οικονομία το 2024 και κατ’ επέκταση για τα χρηματιστήρια των δύο χωρών.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,26% στις 1.270,05 μονάδες, ο FTSE 25 κινείται χαμηλότερα κατά 0,41% στις 3.059,43 μονάδες, ο Mid Cap χάνει 0,25% στις 2.186,06 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,87% στις 1.026,18 μονάδες. Πέραν της HELLENiQ ENERGY, λόγω των απωλειών τους ξεχωρίζουν οι μετοχές της Alpha Bank, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, της Autohellas και της Quest Holdings.

Δείτε εδώ τις ισχυρότερες κινήσεις των τίτλων στο σύνολο του χρηματιστηριακού ταμπλό

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #Γενικός_Δείκτης #HELLENIQ_ENERGΥ #Ελληνοτουρκικά
Keywords
Τυχαία Θέματα