Η Twitter μήνυσε τον Μασκ-Τον αναγκάζει να ολοκληρώσει την εξαγορά

Σε μήνυση κατά του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ προχώρησε η Twitter, σε μια προσπάθεια να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία του για την εξαγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ την Τρίτη (12/7), έρχεται αφότου ο Μασκ είπε σε επιστολή του την προηγούμενη εβδομάδα ότι θέλει να ακυρώσει την υπερπαραγωγική συμφωνία εξαγοράς ύψους 44 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το CNN, η συμφωνία

πιθανότατα οδεύει προς μια μακρά δικαστική διαμάχη για να διαπιστωθεί εάν η Twitter μπορεί να αναγκάσει τον Μασκ να κλείσει τη συμφωνία και να γίνει ο ιδιοκτήτης του, ή τουλάχιστον να τον κάνει να πληρώσει το 1 δισ. δολάρια που ορίστηκε ως τέλος διάλυσης επί της αρχικής συμφωνίας.

Οι δικηγόροι της Twitter αναφέρουν ότι θέλουν να αποτρέψουν τον Μασκ από περαιτέρω παραβιάσεις της συμφωνίας και «να υποχρεώσουν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης εφόσον πληρούνται οι λίγες εκκρεμείς προϋποθέσεις».

«Τον Απρίλιο του 2022, ο Έλον Μασκ συνήψε μια δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης με την Twitter, υποσχόμενος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρώσει τη συμφωνία», αναφέρεται στην καταγγελία. «Λιγότερο από τρεις μήνες μετά, ο Μασκ αρνείται να τηρήσει τις υποχρεώσεις του προς τη Twitter και τους μετόχους του, επειδή η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά του συμφέροντα», προστίθεται.

Έλον ΜασκTwitterΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΑΘΕΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα