Στο «κόκκινο» η Wall Street-Κάτω από τα $100 το brent

Πτωτικά κινήθηκαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης (12/7), με τις ανησυχίες των επενδυτών για μια επικείμενη οικονομική επιβράδυνση να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ειδικότερα, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,76% στις 30.938,27 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,88% στις 3.820,52 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 0,87 % στις 11.273,32 μονάδες.

Σύμφωνα με το CNCB, οι επενδυτές φαίνεται να αποφεύγουν τα πιο «επικίνδυνα»

περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές, και στρέφονται σε ασφαλή «καταφύγια», όπως το δολάριο και τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, αφού η American Airlines ανακοίνωσε ότι αναμένει τα συνολικά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο να φθάσουν στα υψηλότερα επίπεδα του 2019, με τις μετοχές να κάνουν «άλμα» στο 9,6%.

Παράλληλα, οι Norwegian και Carnival κατέγραψαν κέρδη 2%, ενώ η Boeing, η Walgreens Boots Alliance και η Home Depot σημείωσαν σημαντική άνοδο.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, η PepsiCo ξεκίνησε θετικά την περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών κερδών την Τρίτη (11/7), με τα έσοδα να βρίσκονται πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για το β’ τρίμηνο και με τη διοίκηση της εταιρείας να αναθεωρεί θετικά τις προοπτικές της για το έτος.

«Βουτιά» για το πετρέλαιο

Πτώση κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της ισχυροποίησης του δολαρίου, της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα και τις αυξανόμενες ανησυχίες για παγκόσμια οικονομική ύφεση.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου, κατέγραψε πτώση 8,03 % στα 95, 72 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, το Brent Αυγούστου κατέγραψε πτώση κατά 7,39 % στα 99,18 δολάρια το βαρέλι.

Δεύτερη μέρα απωλειών για τον χρυσό

Απώλειες κατέγραψε στη συνεδρίαση της Τρίτης και ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό του σε περισσότερους από εννέα μήνες, καθώς δέχεται σημαντική πίεση από από το ισχυρό δολάριο.

«Το πολύτιμο μέταλλο φαίνεται υπό πίεση και θα μπορούσε να περιμένει ακόμα περισσότερο ‘πόνο’ εάν η αναμενόμενη έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ ανταποκριθεί ή υπερβεί τις προσδοκίες της αγοράς» όταν δημοσιευτεί την Τετάρτη, τόνισε, σύμφωνα με το Marketwatch, ο Lukman Otunuga, διευθυντής ανάλυσης αγοράς της FXTM, σε υπόμνημα του.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 0,47% στα 1.723,50 δολάρια ανά ουγγιά. Παράλληλα, απώλειες είδαν το ασήμι και ο χαλκός. Ειδικότερα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 1,43 % στα 18,858 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 5,04 % στα 3,2575 δολάρια ανά λίβρα.

Wall StreetΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗΠΑχρηματιστήριοΠτώσημετοχέςύφεση
Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street-Κάτω, 100,Wall Street-kato, 100