Επίσημο: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανέστειλε τη συμμετοχή της Ρωσίας

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (25/2) ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του reporter.gr.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο ανέφερε ότι «η Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, της οποίας την προεδρία έχει αυτή την περίοδο η Ιταλία, έλαβε την απόφαση να αναστείλει

την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία» και πρόσθεσε πως «η Ιταλία θεωρεί ότι πρόκειται για αναγκαίο μέτρο υπό το φως της απαράδεκτης στρατιωτικής δραστηριότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Νωρίτερα, το reporter.gr μετέδιδε πως το Συμβούλιο της Ευρώπης «επικαλείται ότι η Ρωσία παραβίασε το άρθρο 3 του Καταστατικού του Οργανισμού, που προβλέπει τον σεβασμό του κράτους δικαίου και εζήτησε ήδη από την Ρωσία ν’ αναστείλει την συμμετοχή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με βάση το άρθρο 8 του Καταστατικού. Εάν η Ρωσία δεν συμφωνήσει, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, μπορεί ν’ αποφασίσει ότι έπαψε να είναι μέλος του Οργανισμού από την ημέρα αυτή».

Συμβούλιο της ΕυρώπηςΛουίτζι Ντι ΜάιοΡωσία
Keywords
Τυχαία Θέματα