Πούτιν: Συμμορία τοξικομανών και ναζί η κυβέρνηση Ζελένσκι-Καταθέστε τα όπλα

Μπορεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει θετικός σε «υψηλόβαθμες συζητήσεις» με την Ουκρανία μετά την εισβολή, αλλά στο νέο διάγγελμά του στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ανέβασε και πάλι πολύ τους τόνους.

Αφού εξήρε το έργο του ρωσικού στρατού για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ενεργούσαν «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά», στη συνέχεια είπε πως στο πεδίο της μάχης δεν πολεμούν Ουκρανοί στρατιώτες, αλλά εθνικιστές, τρομοκράτες και κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα τους.

Μάλιστα, περιέγραψε την κυβέρνηση

του προέδρου Ζελένσκι ως «συμμορία τοξικομανών και νεοναζί».

«Οι μάχες δεν δίνονται με τακτικά στρατεύματα, οι Ουκρανοί εθνικιστές παίζουν τον ρόλο των αποσπασμάτων. Κάνω για άλλη μια φορά έκκληση στο στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας: μην επιτρέψετε στους νεοναζί και (Ουκρανούς ριζοσπαστικούς εθνικιστές) να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους πρεσβύτερους σας ως ανθρώπινες ασπίδες.

Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε επίσης χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έριξε και τα βέλη του στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι «υπάρχουν περιοχές με αμάχους, τους οποίους προσπαθούν να κινητοποιήσουν για να μας κατηγορήσουν μετά ότι έχουμε επιτεθεί σε αμάχους. Αυτό γίνεται κατόπιν συμβουλών Αμερικανών».

ΠουτινΡωσίαΟυκρανίαΖελένσκι
Keywords
Τυχαία Θέματα